Vneto oko in vrtec
Pozdravljene!
Sin je imel zjutraj vneto očko, ki sem jo lepo obrisala s fiziološko. Drugače se dobro počuti in ne kaže nobenih znakov bolezni. In sem ga peljala v vrtec, glede na to, da se še prehitro pojavi kakšna vročina, potem pa itak nimamo izbire. Potem me je kolegica opozorila, da v vrtec otroka z vnetimi očmi ne smeš peljati in zdaj imam slabo vest. Po drugi strani pa ima v tem času večina otrok izcedek iz nosa (vseh možnih barv) in lepo hodijo v vrtec.
To pa naj bi bilo ok, ker je normalno…
Kaj si mislite o tem?
Nataša
Jah, vneto oko, izcedek iz nosu in podobne “nealarmantne” zadeve seveda gredo skoz pri večini vzgojiteljic, vendar zakaj se potem vsi čudimo, da je večina vrtčevskih otrok (še posebej najmlajših) konstantno bolanih, ker se kužijo, seveda. Verjamem, da je težko štukati bolniške, vendar prav tako razumem bes mamic katere otroke pošiljajo v vrtec resnično zdrave in zaradi prisotnosti kužnih otrok so tudi ti bolani.
Presodi sama, pa čimprej se pozdravite.
LP, D.
Nataša, tara4 in pepa 5 sta ti lepo odgovorili…sama imam takole izkušnjo. Sin se je neko soboto zjutraj zbudil z gnojno učko. Odšli smo k zdravniku,dobili kapljice in se pridno zdravili. Odšli na kontrolo, zdravnica potrdi, da se fantek lahko pridruži vojim kompanjonom v vrtcu. Prosim jo še za dodatni dan bolniške, da bo res,res zdrav…in potem sledi neljubo presenečenje…odidemo v vrtec, kjer se je na žalost v skupini 1 sam fantek sprehajal z rahlo gnojnimi očmi (kljub opozarjanju, ga starši niso obdržali doma)…in sledilo je, da so naslednji dan doma ostali 4 otroci (med njimi tudi naš) iz skupine, fantek z rahlo gnojnimi očmi pa je bil še vedno v vrtcu. Ne jezim se prav pogosto, ampak tokrat mi je odneslo kapo…
Konec koncev boš morala presoditi sama, vendar se mi ne zdi v redu, da v vrtec odpeljem popolnoma zdravega otroka, že popoldne pa zopet dobim domov bolnega zgolj in samo zaradi neodgovornih staršev.
vneto oko je nalezljivo le če je vnetje posledica virusne ali bakterijske infekcije, če gre zgolj za vneto oko od dražečega vetra ali celo kake alergije pa nikakor ni nalezljivo. lahko da je vneto ker mu je pri igri v mivki prišla le ta v očko in ga nadražila. skratka vzrokov za vneto oko je lahko več in ne le infekcija.