Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Vneto oko

Vneto oko

Pozdravljeni, že 14 dni imam vneto oko, tudi veko. Zdravnik mi je dal napotnico za oftalmologa za zelo hitro pa nikjer ne pridem na vrsto pred julijem. Predpisal mi je tudi kapljice Maxitrol in mazilo Clorocil. Pri slednjem piše da se ne sme uporabljati z nobenim drugim zdravilom in ima hude stranske učinke, pri jemanju Maxitrola pa je potrebno kontrolirati očesni pritisk. Stara sem 70 let. Sem že imela povišanega. Kdo mi pa bo to kontroliral? Tako da ne vem kaj storiti. Seveda bi rada pozdravila oko, sem pa v dvomih o uporabi teh dveh zdravil. Kaj mi lahko svetujete? Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovana,  res sramotno je  , da ste naročeni šele julija, če imate vneto oko. Pišite ministru za zdravstvo, da stvar uredi. Če je oko vneto, je potreben pregled takoj da se ugotovi kateri del očesnih struktur je vnet, ali je povišan očesni pritisk, okvarjena roženica ali globji deli. Zdravila, ki vam ga je dal vaš osebni zdravnik ,so dvoje vrst antibiotika in blažilec vnetja. Za navadno vnetje veznice bi to res zadostovalo po terapiji nekaj dni. Vendar, kot sem v začetku dejal, je potrebno opraviti natančen pregled pri očesnem zdravniku čim preje. LP dr Gorazd KOlar

*******************************************

Najlepša hvala za odgovor. Morda v ponedeljek dobim napotnico za nujno in le pridem na vrsto. Res je naše zdravstvo že blizu razsula. Pri dveh oftalmologih vpisujejo celo že za drugo leto. Še eno vprašanje imam. Alergična sem na večino antibiotikov, le na makrolidne ne. Ali lahko mazilo povzroči alergijsko reakcijo? Hvala še enkrat in lep pozdrav.

Spoštovana, alergija je možna tudi na dodatke v mazilu poleg antibiotikov. LP dr Gorazd Kolar

*******************************************

New Report

Close