Vneto oko?
Mislim, da ima moja mačka vneto oko.
Od zunaj je že malo odtečeno, če pa ji raztegnem oko, se odspodaj vidi, da je rdečkasto in odebeljeno. Niti ga ne more preveč odpreti.
Na oko ji davam kamilični čaj, ker je to dobro proti vnetju.
Ali ravnam prav in ali lahko mačka uporablja človeške kapljice za oči?
Ali se da kupiti kakšno zdravilo (npr. za to “bolezen”) za živali, ne da bi šli k veterinarju?
Hvala in lp, Kalman.
Za živali ni dobro uporabljati zdravil za ljudi, razen, če ti jih predpiše veterinar. Ker ni nujno, da gre za vnetje, lahko je poškodba od udarca, moraš muco peljati k veterinarju. Kamilični obkladki vnetja ne bodo pozdravili, kvečjemu škodujejo lahko. Ko s kamilicami spiraš oko, se spere tudi gnoj, tako bakterije lažje prodrejo v oko. To pa stanje le poslabša. lp
sigurno morate z muco k veterinarju saj ne veste za kakšno vrsto poškodbe gre. Lahko je res vnetje lahko pa je kaj čisto drugega. Tudi moj muc je imel vneti obe očki in smo lepo šli k veterinarju, ki nam je dal kapljice. Res pa je da so bile enake kot sem jih dobila jaz za vneto uho. Gre za kapljice Dexamethason, ki so za oči in ušesa. Vendar pa vam brez veterinarjevega pregleda ne svetujem uporabe karšnih koli zdravil – človeških ali živalskih. Le pojdite k veterinarju saj ni tako zelo drago.
S kamilicami pa mislim, da ne delate nič slabega. Nam je veterinar predpisal kapljice in izpiranje s kamiličnim čajem.
Tudi mi smo imeli muca z vnetim očesom. Kamilice niso nič pomagale, bilo je vedno slabše, tako, da je oslepel.
Ker se je podoben štos pojavil pri drugem mucku, sem odšla k veterinarju in dbila kapljice za oko, ki so stale 500,- sit. pozdravil se je zelo hitro.
Če ga imaš rada, prosim pojdi k veterinarju danes.
Hvala za informacije. No, danes se je izkazalo, da je mačka imela zagnojeno, vendar ne oko, pač pa tik pod očesom. Ta stran obraza je bil čisto odtečen. Ko sem jo hotel namazati s kamilico (komaj sem položil roko nanj), je pričel teči gnoj in kri. To sem iztisnil do konca in je odteklina izginila z obraza. Sedaj ji teče le še malo krvava snov in že odpira oko. Le kaj se ji je zgodilo, tik pod očesom, vendar tudi odznotraj ima malo odtečeno in rdeče????
Kalman, to, kar opisuješ, se sliši grozno, zato pelji mucka k veterinarju, saj se verjetno zelo matra.
Pa še nekaj, ko si boš spet kdaj omislil kakšnega ljubljenčka, se najprej vprašaj, če boš lahko primerno skrbel zanj, kot npr. obiskal z njim veterinarja, če zboli in ga ne pustil trpeti in reči ” veterinar odpade, ni denarja !”.
Pa lp!
Mojemu mucu se je takšna stvar pripetila, ker ga je drug maček tako zelo “klofnil”. Stvar je otekla, veterinar je zadevo želel prerezati, potem pa se je zgodilo točno to, kar si ti napisal. Oteklina je dobesedno zazijala in izteklo je precej krvi, pomešane z gnojem.
Maček je dobil antibiotike. Pri takšni stvari je namreč velika nevarnost razvoja sepse.
Upam, da nisi tako krut, da te bo malo denarja odvrnilo od NUJNE pomoči mucu. Razmisli, cena 100% ne bo tako visoka, da ne bi mogel plačati. Sicer pa bi verjetno moral vedeti, da vsaka stvar nekaj stane. In ko se odločimo za žival, moramo poleg hrane prišteti še stroške pripomočkov, igrač in veterinarja.
Veterinar te ne bo toliko stal, da bi obubožal. Te bo več stalo, ko se boš nekoč zavedel, kakšno trpljenje si povzročil ubogi živali.
Lp, Yo
…in izprašaj si vest, privošči si pivo in pizzo manj in naredi kar se spodobi.
Kalman,
z lepimi stvarmi se hvališ.
Mačka je imela težave – ja, da ima tebe za lastnika. Kako jo ob skrajni sili pelješ k veterinarju? Prometna nesreča, pretep, ugriz, poškodba… to ni skrajna sila? To da ji zdaj grozi slepota, okužba, na koncu morda sepsa – ali to ni skrajna sila?
Sicer pa, če po človeški plati nisi na pravem nivoju, si preberi zakon o zaščiti živali in tam je jasno napisano, da si dolžan poskrbeti tudi za zdravje živali in ji priskrbeti veterinarsko pomoč.
Ja, kar reži se, ne poznam te, ampak se bo že našel kdo, ki ti bo zavil vrat.
Pa sram te bodi! Kako se sploh lahko pogledaš v ogledalo?
Yo
Jebem vam majku…kaj pa pravite na to, da ima družina starega psa, ki po stopnicah ne more hoditi, ker je tako debeli in komaj še diha, pa pet metrov ne more oditi brez počitka. Poleg tega ga vse srbi, čoha se, da je krvavi, kožo ima že čisto rdeče-bolano in izgublja dlake. Pa kaj pravite na to, da je hotela ženska mačko, iz katere so prišle 4 mačke in jih sploh ne hrani. Ko je zunaj mrzel orkan pihal so se mačke oklepale okna in cvilile, da bi šle not. Suhe so, da ti je slabo, ko jih pogledaš. Jaz pa zelo dobro vem in vidim, kako je z mojo mačko. Dokler je še zelo dobre volje kot je, trpeti definitivno ne more, pa ne mi solit pamet in me obrekovati.Moji mački, hvala bogu oz. meni nič ne manjka in bolje že ne more uživati. Včasih ko pa se ji zgodijo manjši incidenti, pa je normalno, življenjsko. Na koncu nas vse itak pobere. Zelo imam rad svojo mačko, obožujem ga, ne zanemarjam ga, pa vem realno, optimalno presoditi kdaj rabi doktorja. No, kaj pravite na zgornja 2 primerja, sem še od njih hujši? Če kdo trpinči živali, so to oni in to definitivno, kar še vsak človek (tudi otrok in debil, pa slepec) vidi. In nimate se več kaj spravljati nadme, živaloobsedenci!