vneto nebo
Stara sem 53 let.Pred približno mesecem in pol se mi je ob zobu, ki je na štift na notranji strani naredil žepek in vnelo se mi je nebo. Zob se je majal. Prvi dan mi je zobozdravnica vstavila v žepek trak, drugi dan ,ko sem ji povedala, da imam vneto tudi nebo mi dala antibiotik /amoksiklav/.
Deset dni je bilo v redu, potem pa sem zopet začutila,da imam vneto nebo- ne več tako močno.Čez nekaj dni se mi je ta zob tudi zlomil.Zobozdravnica mi en teden pustila ta zob oziroma korenino odprto,ker je nebo še vedno malo vneto oziroma malo hrapavo. Sedaj pa me je poslala na zobno kirurgijo. Kaj mi bodo tam delali? Prosim, če mi lahko poveste kaj se dogaja, kaj je temu vzrok ali če je to kaj nevarno. Hvala.
Pozdravljeni,
ob zobni korenini zoba z zatičkom se je pojavilo vnetje, ki se je razširilo proti nebu. Zobozdravnica je skušala s pomočjo drenaže s trakcem in antibiotično terapijo vnetje odpraviti. Kaj vam bodo delali na kirurgiji lahko le ugibam, saj ne vidim stanja v ustih; lahko vam bodo kirurško z odstranitivjo vrška korenine in vnetega tkiva skušali sanirati zob ali pa v primeru poke korenine po dolžini, odstraniti zob. Kar se dogaja, postane nevarno, če ne ukrepamo tako kakor je pravilno ukrepala vaša zobozdravnica.
Srečno.