vneto grlo zaradi klime
Zivjo!
Zaradi noro visokih temperatur in nenehnih prehodov z vrocega na hladno, sploh pa zaradi voznje v klimatiziranem avtu, sta trenutno oba, malcek, star eno leto, in moz dobila vnetje grla.
Imate kaksne fine domace predloge za resitev te nadloge, kajti k zdravniku zaradi tega res ne bi hodili; vrocine namrec nima.
Pa se to: ali se s svojimi otrocki prevazate v avtih s klimo? Mi je sicer ne navijemo do konca, pa vseeno mislim, da vse skupaj ni prevec dobro za malega. A kaj, ko je tako vroce…
Hvala za nasvete!
Veronika
Mi klimo nastavimo za kako stopinjo manj, kot je temperatura zunaj (ce je 30 zunaj, potem imamo mi v avto okrog 27), tako, da prehod ni hud in vedno pazimo, da ne piha direktno na malo. Lani smo bili cez poletje v drugi polovici prvega leta, pa nismo bili poleti nič prehlajeni.
Kaj pa pomaga pri vnetem grlu, bo pa priskočila na pomoč z nasvetom kaka druga forumovka.
Če se voziš kratke razdalje, res ni za ful naštimat klimo. Če pa greš na dolgo pot, potem počasi ohlajaj in počasi segrevaj avto. Torej če je zunaj 30, ti imaš pa 24, lepo če greš v Piran, že malo pred Koprom začni segrevati avto, da se v Piran pripelješ s kakšnimi 27 st. Pa v šipe naj piha in ne v ljudi.