vneto grlo in glasilke
Pozdravljeni,
stara sem 35 let, 5 let tudi učim v šoli. Moram takoj povedati, da na učence sploh ne kričim, raje utihnem in počakam, da se sami umirijo.
Lansko leto se mi je prvič zgodilo, da sem po virozi ostala dolgo časa hripava. Ker je bilo to čisto na koncu šolskega leta, sem k pouku še prihajala. Ker so pa potem nastopile počitnice, k zdravniku sploh nisem šla. Zadeva se je na morju umirila, počasi sem pridobila tudi glas nazaj.
Letos pa sem imela januarja virozo, ostala sem en teden doma, od takrat naprej sem imela zjutraj cmok v grlu in šlo mi je kar na bruhanje, če nisem tistega cmoka izhrzala iz sebe. Bila je to sluz, v kateri je bilo tudi nekaj trdega gnoja. Čez dan je bilo potem vse ok.
Prejšnji teden v torek me je zmrazilo in nastopile so težave: boleče grlo, nosni izcedek, utrujenost, vendar še nič tako hudega, da ne bi zmogla službe. Od petka naprej pa me je močno začelo boleti grlo, dobila sem tudi vročino, in od ponedeljka postala tudi hripava. Ostala sem doma, zdravnica je ugotovila, da je viroza.
Danes, v sredo, sem bila zopet pri zdravnici, ker me grlo še vedno močno boli (ko požiram). Zdravnica mi je dala napotnico za foniatra.
Prosim vas, da mi svetujete, kaj naj naredim, da bom v ponedeljek šla že lahko v službo. Lizala sem neoangine, zdaj še granobil, pijem vitamine, začela bom z jemanjem kalcijevih tablet. Mrzlih pijač ne uživam, tudi hrane, npr. jogurtov iz hladilnika ne. Po nepotrebnem ne govorim. Na kaj moram biti še pozorna?
Hvala za odgovor in lp