Najdi forum

VNETO GRLO

Vem, da ni čisto tapravi forum, a vseeno… s čim si lajšate bolečine pri vnetem grlu?? Slišala sem teorijo, da pomaga sladoled – ker je mrzel, bi naj pripomogel k temu, da se ranice v grlu hitreje celijo. Je res, da zelo vroč čaj samo še bolj razdraži grlo?? Kaj pa tablete kot npr. neoangin in spetolete? A kaj pomagajo?

Eno je sigurno, za vneto grlo ni dober ne sladoled ne zelo vroči čaj. Tudi tu velja zmernost. Zelo vroči čaj poškoduje itak poškodovano grlo. Jaz skoraj nikoli niman težave z grlom, če pa že imam uporabljam Granobil in mlačni čaj.

Kaj pa je to Granobil? A žajbelj pomaga le pri kašlju ali tudi pri vnetem grlu?

Granobil so rjavo črne tabletbe za lizat, kot septolete.

Ojla,
jaz sem imela ravno prejšnji teden tak problem… In sem probala varjanto s sladoledom in je bolečina ušla, kot bi jo odrezal…se počutim super!
Lp, Tina

Živjo!

Po izkušnjah sodeč ti svetujem Angal S in sicer pastile.

Lp

PG

Jaz si pomagam z grgranjem (ne pitjem) žajbljevega čaja večkrat na dan. Seveda ne sme biti prevroč. Meni ponavadi hitro pomaga. Za umilitev okusa včasih žajblju dodam kamilice, ampak niso nujne.

mraz oži žile, toplota jih širi!
mraz po moje ni preveč dober saj oslabi obrambni mehanizem.
bo verjetno vedel gost19

meni najbolj pomaga Granobil.

Nisem pristaš čajčkov, ampak kadar me v grlu začne praskat, letam po hiši z (običajno šipkovim) čajem z medom in limono, vsaj dva litra. To pomeni čez dan dve veliki žlici medu in sok dveh limon. Meni običajno zaleže.

Zelo velike količine toplega čaja in vode z c vitaminom , povečam tudi vnos glutamina.

LP Oliver

Oliver, sem bolj nova – a lahko to razložiš?

Hvala!
bucka

Nabavim si c-vitamin v prahu in ga poskušam nekje 5 x na dan po gram vzeti ali pa celo malo več. Količino čutim (če je preveč potem nastopi driska (zaenkrat še ni blo problemov)). Glutamin je v človeškem telesu najbolje zastopana aminokislina, ki zelo ugodno vpliva na razvoj protitelesc (dvigne imunski sistem) pri kakršni koli bolezni.

Praktično je problem edino v tem da ti pade imunski sistem, le tega dvigneš pa je tudi težav prav hitro konec.

LP Oliver

New Report

Close