Vnetni rak dojle
Nisem zasledila, da bi katera imela vnetnega
Sem se pa spomnila tega bloga, če razumeš angleško
http://myjourneywithibc.blogspot.com/2015/04/radiation-has-begun.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+MyJourneyWithInflammatoryBreastCancer+%28My+Journey+with+Inflammatory+Breast+Cancer%29
Pozdravljene punce,
oglašam se prvič.Do sedaj sem samo prebirala vaše klepete in moram povedati da so zelo praktični in poučni skozi zdravljenje.
Moja diagnoza pred desetimi meseci je bila ” vnetni rak dojke” . Za menoj je že osem kemoterapij, operacija ( odstranitev dojke in vseh podpazdušnih bezgavk ), 21 obsevanj , pijem pa tudi že Nolvadex tabletke.
Metuljčica, nič tako strašnega ni če imaš vnetnega, jaz sem še vedno tukaj in prebiram vaše klepete.Vse moramo skozi skoraj isti postopek zdravljenja.Važno je le to da si pozitivna in da sprejmeš bolezen kot nov izziv v življenju.
Lep deževen dan vam želim
Če te še kaj zanima
Draga metuljčica,
ko sem imela ena nepojasnjena žgečkanja, flekov in drugo v dojki, sem naletela na temo tega raka. Tri zdravnika mi niso vedela povedati kaj to je. Mama mi je umrla z “navadnim” rakom dojke, tistim katerega se lahko otipa in zato vedno poiščem še drugo mnenje.
Na youtube so bili, mislim da v angleščini ali španščini, eni prastari posnetki iz sedemdesetih-devedestih let, intervjuji oseb-oddaja o ozdravljenih z redkim vnetnim rakom dojke za katerega se takrat v ZDA ni veliko vedelo. Ti za TV trdijo, da so se znebili tega raka z nekim zdravilom v sklopu javnega zdravstva neke države mislim da iz južne Amerike, katerega v ZDA ne nudijo v sklopu zdravstvenega, temveč je vedno samo kemo in standardno in nič zraven. Šlo je za eno revno državico in vse osebe v intervjuju trdijo da so šli v tja v sklopu javnega zdravstva te države in dočakale normalno starost, kar je pri temu raku velik izziv. Ali je šlo za Kubo, ne vem. Ženske so informirale javnost kako ta bolezen izgleda in zdravstvo v tej državi, ta zadeva pa je v zda prepovedana, nekaj takega. Po oblačilih in razpokah na posnetku, ki je mislim da črno bel se vidi da so posnetki mogoče iz osemdesetih. Vse so imele ta intervju, pravijo one, čez 30 let od diagnoze, nekaj takega. Ne najdem zdej tega posnetka, sigurno je še online.
Upam da ni to spet nek nateg, ma dvomim da bi na javni tv mučkali toliko let nazaj, ko še ni bila glavna vrednota denar. Upam da boš dobro. Ko ti bo hudo se javi. Drži se.
Poldka pozdravljena,
zanima me, koliko časa si potrebovala, da si okrevala po operaciji ? Ali te kaj zateka roka ? Kako se počutiš po tabletah Novaldex ? Ali si že v službi ?
Za vsako info se prav lepo zahvalujem. Pred seboj imam še eno kemo, v prvem tednu v avgustu pa operacijo.
Vsem želim lep sončen dan.
Pozdravljena Metuljčica,
jaz sem bila operirana v začetku aprila, čez mesec dni se je poročil sin in sem bila že čisto fit.
Odstranili so mi vse ročne bezgavke pa me tudi to ni nič oviralo, potrebno je le upoštevati vaje iz fizioterapije in res delat da ti roka ne zastane. Roka mi zato tudi nič ne zateka, je pa občutek mrtve kože pod pazduho na kar se bo potrebno navaditi. Le kondicija mi je padla in ne zdržim več večjih naporov pri hoji v hrib. Tabletke Novaldex jemljem dober mesec pa nisem opazila nobene reakcije razen napetega trebuščka ki pa je tudi posledica velikega apetita in premalo gibanja. Vročinski valovi so moja edina nadloga ker me obliva ponoči in podnevi da je res groza. Zdravniki pravijo da se bo stanje po nekaj mesecih stabiliziralo in da bo tega vse manj.
Končala sem tudi z obsevanjem ( 25x ) in me je po 20 rundi kar zapalilo. Pod pazduho imam kar vnetje iz katerega teče. Zdravim se z oblogami iz koloidnega srebra in kar pomaga.
Komisija mi je zaenkrat podaljšala bolniško do konca avgusta, potem pa čakam na odobritev za toplice.
Kako kaj prenašaš zadnjo kemo?
Lep pozdrav
Pred seboj imam še 4 obsevanja. Keme so me zelo izčrpale, operacija je bila uredu ( odstranili so mi bezgavke ter dojko ). Pri obsevanjih nimam težav, razen utrujenosti. Ker sem imela vnetni rak, mi posebej še kožo obsevajo. Področje obsevanega je rdeče, vendar zaenkrat še gre. Vročinski valovi so tudi moja nadloga. Me pa od keme bolijo še noge in roke.
Poldka, ali si že bla v toplicah ? Kako si kaj ?