Vnetju mehurja se pridruži vaginalno vnetje
Pozdravljeni…v nedeljo se je pričelo s splošno slabšim počutjem, zvečer me je tresel mraz kljub 24 stopinjam.V ponedeljek dopoldan se je se je počutje slabšalo in kaj hitro prišlo do pekočega uriniranja.Nisem točno vedela ali je vneto samo spolovilo ali kaj se dogaja, zato sem obiskala svojo ginekologinjo.Po laboratorijskem izvidu in pregledu je postavila diagnozo :vnetje mehurja in vaginalno vnetje.Predpisala mi je antibiotik Ciprobay(5dni) in vaginalno kremo Dalacin(7 večerov), ter veliko tekočine.Tisti dan je bilo uriniranje res križ.V torek zjutraj se je pojavila driska.Po posvetu v lekarni , sem začela jemati Linex.Uriniranje je še vedno boleče-pekoče.Umivam se zgolj z mlačno vodo.Včeraj sem imela oteženo apliciranje kreme-razdražena, suha nožnica.Danes zjutraj pa sem opazila rahlo krvav izcedek iz nožnice in male razjedice po zunanjem spolovilu.Poklicala sem v ambulanto in mi sestra (me je pozorno poslušala in spraševala) rekla, da je to pač posledica terapije.Naj si z kapljico prečiščenega olja namažem spolovilo, da ga malo zaščitim in zvečer vhod v nožnico.Sicer sem naročena na kontrolo 15.4.Naj še povem, da sem stara 51 let, dvakrat rodila, brez menstruacije sem dobro leto.
Zanima me uporaba protibolečinskih tablet ob vsem tem zdravljenju, npr.Nalgesin ? Ker imam hemoroide, in je ob driski seveda potrebno več pozornosti-kaj lahko tudi za ta predel uporabim olivno olje? Vesela bom tudi za vsak dober nasvet, ki morda pride še kateri prav.Do sedaj nisem imela še nobenih vnetij, zdravim se pa za povišan krvni tlak in ‘lenobo ščitnice’ (kot ji jaz rečem)-hashimoto.
Hvala za vaš čas in pomoč in prijazen dan želim.ND
Pozdravljeni
upam, da ste v tem času težavo že uspešno rešili. Včasih pri razjedah zadostuje že hladilno mazilo, za vlaženje nožnice in zunanjega spolovila, ki hkrati zdravi tudi manjše odrgnine in ranice, pa je primerna hialuronska kislina (Hyalosoft vag. ali Cicatridina).