Vnetje živca granulom?
Spoštovani,
lani poleti se mi je zlomil predzadnji zob, spodaj levo (polovica zoba). Zobozdravnica je odkrila globok karies. Že takrat je “napovedala”, da je vprašanje, če bo takšen zob ok. Ker me je pričelo boleti, sem jo obiskala. Odstranila je veliko plombo in mi rekla, da je živec vnet. Vstavila mi je zdravilo, sedaj pa mi je že čistila kanale. Dva je lahko očistila, tretjega pa ji ni uspelo. Ponovno mi je vstavila toxavit in me naročila. Zanima me ali to zdaj že pomeni granulom ali lahko, da ne? Ker drugače nisem imela težav z zobmi (stara sem 28 let), me to sedaj zelo skrbi. Še posebej me skrbi zato, ker nameravam kmalu zanositi in kakor sem prebrala to ni dobro za plod.
Mogoče še ta podatek. Po prvi vstaviti toxavita me je zelo bolelo, zato sem tudi šla do dežurnega zobozdravnika, ki mi je zdravilo ponovno vstavil, z inštrumentom pa mi je preveril, če je zob sploh živ in ugotovil, da še je. Na slikanju zob pa sedaj tudi nisem bila.
Za Vaš odgovr se Vam najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni,
če planirate nosečnost, bi bilo najbolje, da vam zob čimprej pozdravijo in opravijo rtg diagnostiko, ker sicer kasneje ne bo mogoča. Ali se je medtem razvil granulom, brez rtg ne morem diagnosticirati. Zdravljenje zoba bo odpravilo težave in nevarnosti za plod.
Srečno.