Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje živca

vnetje živca

Pozdravljeni!

Stara sem 58 let. Pred tednom dni sem prebolevala virozo, ki se je pričela s temperaturo do 38,5. Po dveh dneh je temperatura za en dan padla, nato se je ponovno dvignila in pojavile so se bolečine v hrbtu, ki pa niso bile nič povezane z dihanjem.Ker mi bolečine niso pustile spati sem obiskala zdravnika. Rekel je, da je posledično prišlo do vnetja živca in mi predpisal Fromilid 500 mg, proti bolečinam pa Zaldiar.Po dveh dneh je temperatura ponovno padla, bolečine so ob jemanju zdravil dokaj znosne. Sedaj pa so me začele boleti še noge od gležnjev do podkolen. Imam občutek, kot, da bi me opekle koprive,le bolečina je taka, da je sploh ne znam opisati. Znima me, ali je to tudi povezano s tem obolenjem, ali je kaj drugega?
In še to,v kolikem času, naj bi se tako stanje popravilo in bolečine prenehale?

Lep pozdrav in hvala za odgovor!

Spoštovani!

Mislim, da sem vam na podobno vprašanje že odgovoril. Če se motim, mi sporočite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

odgovora na to temo še nisem prejela.Imam pa še eno veliko skrb.Med tem časom me je zdravnik poslal še na slikanje pljuč, kjer je menda vidna 1 cm velika sprememba, ki po njegovem ni od pljučnice ali kakršnega drugega vnetja. Predlaga ponovno slikanje čez 2 meseca in potem nadaljno diagnostiko.Aja,še to. Sprememba je pod drugim rebernim lokom na levi strani. 2 meseca čakanja se mi zdi zelo dolgo, sloh,če med tem misliš na vse najslabše.

L.P.

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Pekoče noge bi bile lahko povezane s krčnimi žilami ali pritiskom na živce ob ledveni hrbtenici, manj verjetno s spremembami na pljučih.

2 meseca je minimalni razmik, da bi se vdela kakšna sprememba – rast, če bi šlo za kaj, po vašem mnenju, nevarnega. V take premeru se praviloma pričakuje izginotje ali enaka velikost, kar bi kazalo na posebnost posnetka zaradi tako zadetih struktur, ali “brazgotin” po prebolelih infektih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close