Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje živca

Vnetje živca

Pozdravljeni!

Mama, stara je 73 let, ima velike težave z nogami. Že pred leti si je zlomila kolk in od takrat hodi z berglami. Zadnja leta ima močne krče, zlasti ponoči, v kolkih, stegnih in mečih. Bolečine so tako hude, da je celo padala v nezavest. Pred približno dvema tednoma pa je začela tožiti zaradi močnih pekočih bolečin v levem stegnu. Ko sva o tem povprašali zdravnika, je rekel, da gre zelo verjetno za vnet živec. Včeraj pa so te bolečine postale tako hude, da smo odšli k zdravniku. Potrdil je, da gre za močno vnetje živca v nogi. Mama je dobila injekcijo ter tablete Zaldiar, po katerih bolečina ne preneha, postane pa ji slabo in je omotična.
Povem naj še, da ima mama srčni spodbujevalnik, jemlje pa tablete Marivarin in Lorista 100.
Pri težavah z nogami smo poizkusili že z mazili oz. geli Naklofen, Voltaren in Hepan, vendar ne pomagajo.

Kako poteka zdravljenje vnetega živca, koliko časa običajno traja in kaj lahko storimo, da se bo stanje čim prej izboljšalo, saj sploh ne more več hoditi.
Zanima me tudi, kaj pomaga proti krčem. Te imam skoraj vsakodnevno tudi jaz (stara sem 34 let), največkrat v mečih in stopalih. Magnezijeve tablete ne učinkujejo.

Že vnaprej najlepša hvala za odgovor!
Gabrijela

Spoštovani!

Praktično bi lahko šlo za pritisk na živec nekje v njegovem poteku ob hrbtenici. Zaldiar vsebuje snov, zaradi katere ji je lahko slabo in bi bilo mogoče bolje da jemlje kar lekadol ali kaj drugega.

Kaj točno je narobe, težko rečem, saj je dokaj nenavadno, da bi se težave s križem začele v njenih letih. Svetoval bi rentgensko slikanje levenega predela, križnice in kolkov. Lahko bi šlo za spremembe na kosteh ali sklepih kolkov, ali za vnetje kit po kakšni enostranski dejavnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

moja babica je stara 77 let in je bila avgusta 2012 operirana na glavi, izvid je pokazal da je imela tumor, maligni melanom. Po operaciji je hodila še na obsevanje in vse skupaj dokaj dobro prenašala. Na vseh pregledih do sedaj ni bilo nobenih posebnostih. Pred enim tednom pa jo je zelo močno začela boleti desna noga, od kolka pa do kolena. Osebna zdravnica je rekla da je vnetje sprednjega stegenskega živca in ji predpisala zdravila Lyrica. Po dveh tabletah se ji je zelo vrtilo, sploh ni mogla hoditi in zelo zmedeno je govorila. Zanima me, če bi ji lahko pomagali še kako drugače, saj so bolečine tako zelo neznose, da kar kriči.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Še nekaj drugega za bolečine: lekadol ali doreta ali analgin ali kaj drugega za “revmo”.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close