Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ustno zdravje in higiena Vnetje v ustni votlini

Vnetje v ustni votlini

Spoštovani!

V ustih se mi je na notranji strani levega lica pred enim mesecem naredil rdeč izpuščaj, ki zgleda kot vneta koža (za boljšo predstavo je spodaj link s fotografijo). V lekarni sem kupila mazilo Oraflogo in ga mazala dober teden. Rdečica je izginila, ostal mi je samo nek tak občutek zategovanja, koža na tem mestu ni gladka, ampak deluje rahlo “nagubana”. Po dveh tednih se je vrnila tudi rdečica. Morda veste, kaj bi to bilo in kako si lahko pomagam sama ali naj grem do svoje zdravnice/zobozdravnika?

Najlepša hvala za odgovor!

Lep pozdrav,
Petra

https://mojalbum.com/whitekitty1980/usta/foto/24624258#

Lep pozdrav in hvala za sliko in opis.
Kljub lepi sliki pa bi za odgovor rabil še vsaj pregled. Glede na dolgo trajanje izpuščaja bi svetoval obisk zobozdravnika.
Prosim sporočite, za kaj je šlo, ko obiščete zobozdravnika, saj me zanima.

Lp,

Miha Bobič

Pozdravljeni!

Sem bila pri svoji zobozdravnici in niti njej ni čisto jasno, kaj bi to bilo. Naj ne bi bilo nič nevarnega, je pa rekla, da se vidi nekako rahlo nagubana koža, rdečice pa skoraj ni več. Sluznica v ustih naj bi bila precej izsušena, tako da lahko da je to vzrok, ker v tej vročini se res obupno potim in mi je svetovala, naj poskušam čimveč pit. In naj kupim v lekarni kaj za vlaženje ustne sluznice… tako da sem kupila Panthol raztopino za izpiranje ust, samo ne vem, če je to ravno za vlaženje? Po opisu sodeč je bolj za celjenje…

Mi morda vi priporočate kaj, morda kaj za lizat ali karkoli, da bi mi pomagalo pri večji navlaženosti? Ker kljub temu, da spijem 2-3 litre na dan, imam občasno še vedno občutek izsušenih ust… in potem mi tudi na tem koncu kar vleče skupaj kožo…

Hvala vam za odgovor!

Lp, Petra

Lepo pozdravljeni!
V ustih je zelo težko, da bi imeli izsušeno sluznico. Morda je smiselno razmisliti tudi o pregledu pri specialistu parodontologu.
Slike, ki so bile na vašem pripetem linku so sedaj že offline. Če lahko, jih pošljite še enkrat, bom vprašal kolega parodontologa kaj svetuje.
Zraven slik in pregleda je za diagnozo potrebna še anamneza (vprašanja o vašem zdravstvenem ozadju kot recimo zdravila, ki jih jemljete, kajenje, obsevanje…).

LP,

Miha Bobič

Pozdravljeni,

zanima me, če morda veste, za kaj se je šlo, ker imam sama zelo podobno zadevo in zobozdravnik tudi ne ve, kaj bi to bilo.

Jaz imam enake tezave vendar na nebu.Slike ne znam pripeti tukaj gor….mogoce kdo,ki lahko mi pomaga kako naj prilepim sliko?Hvala

Objava čaka odobritev

New Report

Close