Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje usesa

vnetje usesa

lep pozdrav, imam vprasanje in sicer, kaj bi bilo vzrok, da se mi masi levo uho? nekaj casa me je bolelo okoli njega in sedaj mi se cedi ven gnoj rumenkaste barve, in pride trenutek ko nic ne slism nanj? stara sem 38 let, in se nikoli nisem imela vnetje uses.ali res lahko poci bobnic, ce ne grem na zdr.pregled?

Ker gnoj že izteka je do poka bobniča verjetno že prišlo. Preboleli ste vnetje srednjega ušesa. Pojdite k zdravniku, ta vas bo najverjetneje poslal k otorinolaringologu. V stanju, ko je bobnič odprt vam ne morejo izprati ušesa, lahko vam pa otorinolaringolog posesa gnoj in boste bolje slišali, predvsem pa bo šele takrat bobnič dobro viden. Morda boste potrebovali tudi antibiotik, vsekakor pa je potrebno ta bobnič pogledati. Vnetja ušes se rada ponavljajo, zato ga ne zanemarite.

Lep pozdrav!
Mene pa zanima kaj mislite ne zanemarjajte ušes. Kako je najbolje skrbeti za zdravje ušes! Jaz sem imala lani 3x vnetje ušes. Bila sem pri otologu, pa mi kaj konkretnega ni povedal glede nege ušes. Ker se bliža zima, me je spet strah vnetij.

Z besedo “zanemarjanje” sem v tem primeru mislila na opuščanje zdravljenja oziroma na nepopolno zdravljenje vnetja. Včasih namreč banalna vnetja, kamor sodi tudi običajno vnetje srednjega ušesa, zdravimo površno, antibiotike jemljemo le toliko časa, dokler imamo težave, potem pa jih opustimo ipd. Taka vnetja se lahko sprevržejo v kronična in jih potem težje in dlje časa zdravimo.

New Report

Close