Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vnetje ušesa

vnetje ušesa

Moji 3,5 letni hčerki se je spet pojavil izcedek iz desnega ušesa. Bolečin in vročine nima. Najprej smo imeli take probleme pri 1,5 in 2-h letih, potem je bilo eno leto mir, sedaj pa spet.

In sicer me skrbi tole: po pojavu izcedka sva seveda šli do zdravnika, izcedek je bil svetel in nesmrdeč, vendar ga je bilo veliko (npr. 3xna dan poln uhelj) in tako smo začeli z Operil kapljicami (4dni). Izcedek se je zmanjšal, vonja tudi ni bilo in tudi barve ne. Po končani terapiji je bilo izcedka manj – stanje se je izboljševalo, vendar pa se je pojavilo malo vonja (zelo blizu si moral dati nos). Vonj bi lahko opisala kot močan vonj iz pasjega smrčka. Spet smo začeli po lastni presoji s kapljicami Operil , tako, da je izcedek iz nosa še prisoten, iz ušesa pa niti ne – enkrat na dan toliko, da obrišemo s paličko. Skrbi me ta vonj. Kaj to pomeni? Potrebuje antibiotike kljub temu, da izcedka praktično ni več?

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdrav…

Izcedek iz ušesa pomeni da je v ušesu prisotno vnetje,priporočam pregled pri pediatru po potrebi tudi pri otologu,saj je opisana težava precej specifična.Vsekakor izpiranje nosu z fiziološko raztopino koristi za ostalo terapijo pa se lahko odločimo le po pregledu.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close