vnetje ušes – sprehod, kopanje?!
Lep pozdrav!
Naša mala Mia, stara 4,5 mesece, je že dobila svoj prvi antibiotik (bratec prvič šele z 4 leti), saj gre bratec v vrtec in posledično smo vsi bolani.
:((((((((( Ima vneto uho in povečano bezgavko na tej strani. Dobila je Hiconcil, danes ga je začela piti. Malo ji teče iz noseka, nima vročine, dobro se počuti, tudi uho jo ne boli močno in tudi ne stalno, saj ne joka veliko/bolj kot ponavadi.
Zanima me, žal nisem našla z iskalnikom, če jo lahko kopamo?
Tudi me zanima ali lahko gre na sprehod in po kakšnem vremenu – megla, veter, oblaki,… ali samo sončno. Ali potrebuje kapico tudi če leži v vozičku in je temperatura skoraj 20°C?
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor!
Lp,
Sonja
Pozdravljeni, SonjaN,
seveda jo lahko kopate, saj kopel ne povzroča ne prehlada ne poslabšanja bolezni, celo kot sredstvo za ohlajevanje pri vročični jo priporočamo. Ker pa vaša punčka nima vročine, jo lahko mirno kopate, samo voda naj ne pride v sluhovode.
Pri 20 st. C ne potrebuje kapice. Pri 10 st. pa zjutraj že, tanko platneno, pa če piha tudi.
lp
Tanč
Pozdravljeni,
Moj sin je danes zaključil z antibiotikom. Ko sem mojo hči jemala iz bane, se je zgodilo, da je sinu v bani spodrsnilo in si je zmočil usesa in glavo. Ali me mora skrbeti? Na kaj moram biti pozorna? Kaj narediti v tem primeru? Ima pa drugače kar ozke sluhovode in ima veliko masla, zaradi česar se je vnetje težko prepoznalo.
Hvala vam že vnaprej.
Če razvozlam vaše vprašanje, je deček jemal antibiotike zaradi vnetja ušes? In ste dobili inavodilo, da ne smete močiti sluhvodov oz. voda ne sme vdretzi v sluhovod?
Se je pač zgodilo, če bi imel bolečine, še posebej med ležanjem, bi jokal in se držal za ušes,a potem se je vnetje ponovilo.