Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vnetje ušes

Vnetje ušes

Pozdravljeni,

 

hči, 21 mesecev ima že verjetno 10.v zadnjem letu vnetje ušes, do sedaj je dobila Hikoncil in Ospamox, v začetku novembra je imela rdeč bobnič je dobila Amoksiklav. Prejšnjo sredo pa je začela jamrati da jo boli desno uho, vročine ni bilo, zvečer je zaspala in se zbudila po nekaj minutah z groznimi bolečinami, vročino do 39, gnojnimi očkami in zelenim izcedkom iz nosu (pred tem je imela cca en teden voden izcedek iz nosu). Zdravnica je opazila močno vneto uho in napisala amoksiklav. Tekom dneva in drugi dan jo je začelo boleti še drugo uho. Po prvih dveh dozah je vročina iz cca 38.5 padla na 37.5, ki je vztrajala še en dan. Gnojne očke so se tudi končale po prvih dveh dozah. Kljub odsotnosti vročine po 48 urah, pa je vseeno imela še vedno občutljiva ušeska na dotik, tožila o bolečinah pa več ni. Danes je 6 dan AB in je ponovno začela tožiti, da jo boli uho. Ne pusti dotikanja. Ponovno je slabo spala.

Kaj bi bil lahko vzrok, da jo uho, kljub temu, da še vedno jemlje Amoksiklav ponovno boli? Ima 12kg in jemlje 3ml AB na 12 ur.

 

Prosim za odgovor.

Lepo vas pozdravljam

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Malo je možno, da bi bilo vnetje  takšno, da Amoksiklav tega ne bi pozdravil. Svetujem pa pregled pri specialistu ORL zaradi ponavljajočioh vnetij in cepljenje proti pnevmokoku, če še ni cepljena.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close