Vnetje trovejnega zivca
Tudi sama imam tezave s trovejnim zivcem. Kot vidim, je vsak primer razlicen. Pri meni se sprozi, ce sem sklonjena z glavo proti tlom, ce me napiha (mrzlo ali vroce), vcasih po menstruaciji, dehidracija… boli me najbolj nekje pod licnico, proti ocesu, do usesa in po vratu navzdol. Sigurno mi ne pase z nicemer mazat, ker potem pece za znoreti. Pase mi ce imam vsaj šal okrog vrata. Poskusila sem predel lica greti z termoforjem in je bilo se slabse. Tako da prevec greti ne pase. Lezeci polozaj tudi poslabsa. Tako da me pogosto zacne boleti ponoci.
Pomaga mi analgin. Trudim se jih jemati cim manj. Vecinoma vzamem eno tableto. Najraje pred spanjem ali pa zjutraj.
opazam, da so bolecine z leti hujse oz. Se ta stvar kar stopnjuje. Bolecine trajajo nekje 1 dan. Redko dva. Takrat vzamem analgin.
To vnetje se mi ponavlja nekje enkrat na mesec ze kar nekaj let. S tem da je bilo pred leti bolj blago in tudi hitreje je minilo.
bolecina je kot en pekoc obcutek, vedno samo na desni strani obraza. Me zelo utrudi.izcrpa. Prav grozno/zoprno je. Niti ne vem kako bi opisala.
Dolgo nisem vedela kaj me to sploh boli. Sem tezila pri zobarki, mi odprla zobe, ki so bili vse v redu. Bila na slikanju glave Mr pred 15 leti, takrat ni bilo nobenih znakov multiple. Potem sem pa prenehala z nadaljnim obiskovanjem zdravnikov. Mi je pa en zdravnik razlozil da to ni, da bi me bolel zivec.(to je tista bolecina, ki je kot da te elektrika trza), da verjetno samo kaj pritiska na njega. Imam obcutek da se mi vname tudi sinus, ko me to boli. Seveda samo desni.
b kompleks je za zivcevje. Obcasno ga jemljem. Je bilo tudi da me par mesecev ni bolelo,
Svojo izkusnjo sem opisala, ce komu pride prav. Sama dolgo sploh nisem vedela za trovejni zivec.