Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina vnetje trebušne slinavke pri psih

vnetje trebušne slinavke pri psih

Pozdravljeni,

moj kuža preboleva vnetje trebušne slinavke, še vedno ni ravno vredu, nima preveč apetita, skoraj brez energije..zanima me če je kdo imel že takšne izkušnje? Koliko časa se potrebuje za okrevanje in kaj je potrebno paziti? kaj priporočate glede prehrane?

Hvala in LP

Vnetje trebušne slinavke pri psih lahko poteka v blažji ali v težji obliki. V obeh primerih se priporoča nemastna hrana (nemastno goveje mleto meso, riž, kuhan korenček, krompirjev pire), večkrat na dan majhne porcije ali posebna dieta, ki jo sestavijo veterinarji. Zdravljenje je simptomatsko, gre za blaženje simptomov, npr. z zdravili proti slabosti in bruhanju, sredstvi proti bolečinam (ta so obvezna), infuzijami za uravnoteženje nivojev vode in soli, pogosto se dodajajo antibiotiki. Pogosto se odvzemajo vzorci krvi.
Okrevanje je žal dolgotrajno, težko je napovedati, kako dolgo traja, ker je vse odvisno od stopnje prizadetosti trebušne slinavke. Ta namreč pri tej bolezni prebavlja samo sebe in sama sebe uničuje. Zelo zoprna reč, tudi pri človeku zelo težavno zdravljenje. Žal ne morem kaj boljšega ali kaj bolj konkretnega napisati, pa vseeno nikar ne obupati. Morda poskusite tudi z alternativnim zdravljenjem.

Jaz bi na vašem mestu poskusila s temle :http://www.amazon.com/PetAlive-Pancreas-Booster-Capsules-60-Count/dp/B002WC8JMU/ref=cm_cr_pr_product_top?ie=UTF8
Če pobrskate, imajo verjetno še več podobnih zadev.

Proti slabosti in bruhanju se pa odlično obnesejo zeliščne Dorwest digestive tabletke, se jih dobi tudi pri nas, so pa precej dražje kot npr. na amazonu (pri nas s poštnino skoraj 20€, tam pol ceneje). Mi smo jih nabavili za muca, ki je imel takšne težave kot vaš kuža, sicer zaradi želodčnih težav. Seveda ga niso pozdravile, so mu pa toliko pomirile želodček, da je začel jesti in se celo igrati. In ker ni več bruhal, ni bil dehidriran, zato smo mu prihranili nujne, a zanj mučne obiske veterinarja, injekcije, infuzije, … doma prisilno hranjenje, s tem pa tudi lep kupček denarja. Zdravil ni prenašal, po vseh je bruhal, tako da je bilo zdravljenje neuspešno. Potem smo pa poskusili tako, da smo v kapsulo dali Dorwest tabletko + tableto, ki jo je dobil pri vetu in je delovalo. Tako je vsa zdravila pojedel brez težav, brez celodnevnega bruhanja.

Držim pesti, da se vaš kuža hitro pozdravi.

Imajo kar precej izdelkov, ki so lahko v veliko pomoč :

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_3_8?url=search-alias%3Dpets&field-keywords=pancreas+enzyme+for+dogs&sprefix=pancreas%2Cpets%2C286

New Report

Close