Lepo pozdravljeni,
Pred eno leto nisem se hranila pravilno in sem preskočila vsaj en obrok dnevno pa sem imela trebušne bolečine in bolečine na desni strani trebuha in sem mislila, da imam vnetje slepiča, zdravnica pa je rekla, da to ni vnetje ampak slaba prehranjevalna navada. Letos jem 4x na dan, ne preskočim obrokov in spet imam trebušne bolečine, nekaj tudi na spodnji desni strani trebuha. Pred 2 dnevom sem se počutila slabo. Zdaj občutek slabosti je izginil, začutila sem pa rahlo bolečino na spodnji desni strani trebuha. Čez 2 tedna imam 2 ogromna izpita, ki jih moram narediti, da bi se vpisala v naslednjem letniku. Sem študentka in se hranim z bolj suho hrano. Blato včeraj je bilo kot majhne, trde, okrogle kroglice danes pa mehko in bolj tekoče.
Moje vprašanje je, ali imam simptome vnetja slepiča ali pa je to le stres? (ali nekaj drugega).
Za Vaš odgovore se vnaprej zahvaljujem.
Če se vam občasno pojavljajo blage do zmerne bolečine v desnem spodnjem delu trebuha, še ni rečeno, da imate akutno vnetje slepiča. Mesto je pravo, je pa to tudi mesto, kjer se pojavljajo bolečine zaradi intenzivnejše peristaltike. Tudi če jeste bolj suho hrano, vsaj pijte veliko-2 litra na dan, in jejte zelenjavo in sadje. Če vas boli vse bolj in tudi ponoči, pa z obiskom pri zdravniku ne odlašajte. Pri boleči peristaltiki oziroma vetrovih in napenjanju, svetujem piti čaj iz kumine in janeža, lahko kar Bebe čaj, v neomejenih količinah. Redno se gibajte, vsaj 1 uro na dan tecite ali hitro hodite. Suha hrana pa naj ne bodo sendviči, ampak vse prej našteto in kosmiči različnih žitaric!
Lep pozdrav! Marija Štefančič Gašperšič
pozdravljeni!
Danes ponoči sem v trebuhu (celoten spodnji del trebuha pod popkom) začutila izjemno močno topo bolečino, ki ni ponehala več ur. dejansko se v postelji nisem bila zmožna zravnati-od bolečine sem se zvijala. Vzela sem 1 svečko ketonala, nato so bolečine delno ponehale, da sem lahko poklicala taksi in šla na urgenco. Ker sem podobne bolečine doživela že 4leta nazaj, kjer so ugotovili ropturo folikla, so me napotili na ginekološko urgenco. Po vaginalnem ultrazvoku so ponovno ugotovili rupturo folikla, na polagi proste tekočine v trebušni votlini. dobila sem še injekcijo ketonala in napotili so me domov. bolečina se je po drugem ketonalu umirila povsod, razen v desnem spodnjem predelu trebuha, kjer naj bi bila prosta tekočina(tako piše v izvidu). Ker me še vedno boli do te mere, da hodim sklonjeno in se v desnem predelu ne morem izravnati, me zanima, če je mogoče sumiti vnetje slepiča? izvid krvi kaže CRP=13, je pa res, da sem obenem še močno prehlajena. abdominalnega ultrazvoka mi niso naredili. razlika v temperaturi podpazduhe in danke je 0.6stopinj. rečeno mi je bilo, da naj se v primeru poslabšanja vrnem, obenem pa me skrbi, da če gre res za vnetje slepiča, da ne bi predolgo čakala- zaenkrat ketonal še učinkuje.
lp in hvala za odgovor