Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca vnetje slepiča??

vnetje slepiča??

Pozdravljeni,

Pred 3 dnevi se mi je pojavila bolečina v čisto spodnjem v desnem delu trebuha.Ni stalna,hodim lahko normalno,vendar jo občasno občutim kot nekakšen pritisk.V tem času jem normalno,slabosti ali bruhanja nimam,prav tako ne vročine.Vendar sem na internetu prebrala da so ti znaki pri odraslih redkeje pojavijo,poleg tega pa ne znam najti nobenega drugega vzroka ki bi pojasnil to bolečino.Bolečina se je začela 4 dan menstruacije tako da verjetno ni možno da bi šlo za ovulacijsko bolečino.Sem se pa 10.12.cepila drugič proti HPV in prebrala sem,da to cepljenje lahko povzroči vnetje slepiča kot stranski učinek,zato sem res že čisto obupana.Stara sem 20let.Najlepša hvala za odgovor!

Pozdravljena!
Razloga za paniko ni v nobenem primeru, razlogov za bolečino v tem delu pa je precej več, kot je le vnet slepič. Trodnevne občasne težave, kot ste jih opisali niso tipične za vnet slepič (in se mi zdi to malo verjetna možnost). Res pa je, da v medicini stvari pogosto ne izgledajo kot v knjigi in pregled ne bo odveč.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za vaš odgovor.Prej sem pozabila dodati da se je bolečina začela ko sem imela zapeko in sem močno napenjala mišice nakar sem začutila to bolečino,ki se je nato občasno ponavljala.Je lahko to razlog za vnetje slepiča?Vem da mogoče pretiravam saj me bolečina sicer ne ovira ampak preprosto ne morem je odmisliti.LP

Morda je mišična bolečina od napenjanja!? To bi bilo bolj verjetno, kot da bi zapeka povzročila vnetje. Žal je brez pregleda nemogoče reči, za katero od možnosti gre pri vas, se mi pa zdi, kot rečeno, za omenjeno vnetje zelo malo možnosti.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close