Najdi forum

vnetje sinusov – akupresura?

Pozdravljeni!

Imam neprestano vnetje sinusov, bolečino v čelnem predelu, iz nosu ne spravim nobenega gnojnega izcedka ampak samo vodeno tekočino. Glava me boli, to se mi ponavlja vsako zimo večkrat, včasih tudi čez leto. Stalno dobivam antibiotike. Spiranje s fiziološko ne pomaga…. probal sem še ogrnomno drugih stvari.

Zanima me – bi se dalo kaj pomagati z akupresuro? Na netu sem pregledal linke ki svetujejo, na katere točke je potrebno pritiskati itd….. sedaj se malo ubadam s tem….. bi pa rad opravil obisk pri strokovnjaku za akupresuro. Mi lahko kdo kaj svetuje, da kak nasvet, napotek kam naj se obnem?

Hvala in lep pozdrav
primož

Dragi Primoz!

Akupresura je odlicna stvar in se sami jo lahko opravljate. 🙂

Osebno ne poznam akupunkturiste v SLO, razen dr. Papuge, ki pa menda ne sprejema novih pacientov.

Pri vas gre ocitno za ujet mraz v meridianu pluc pa tudi meridianu zelodca, ki bi ga bilo potrebno odpraviti. Zdravljenje sinusev ni uspesno, ker nihce ne zdravi vzroka. Po vsej verjetnosti imate tudi sibko qi pljuc in wei qi ali zascitno energijo. Hkrati s sinusi bi bilo potrebno zdraviti tudi omenjene zadeve.

Predlagam, da si tri krat na teden skuhate caj iz ingverja. Kupite korenino, ne kupujte pripravke, dobro jo operite in narezite na 9 kolobarckov, debeline in velikosti 1 Eura. Kolobarcke dajte v pol litra hladne vode in pocakajte da zavre. KO voda zavre, zmanjsajte temperaturo in pustite 10 min, da zelo pocasi vre. Odcedite in pocasi pijte tekocino, ki ji lahko dodate scepec cimeta in/ali medu.

Pojdite na Facebook, ce ga imate, in “lajkajte” mojo stran Vzhodna in zahodna medicina. Lahko tudi poguglate in se vam bo odprla moja stran. Tam je recept za pripravo odlicnega napitka, ki vas bo varoval pred prehladi, okrepil pljucno/zascitno energijo in prispeval k hitrejsemu zdravljenju.

Vse dobro in veselo novo leto pa oglasite se se kaj!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close