Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Vnetje rane in splošno počutje

Vnetje rane in splošno počutje

Spoštovani!

Pred 10 dnevi sem si pri padcu poškodovala levi komolec. Rano, veliko približno 1,5 cm so pri zalepili z dermabondom. Na preveze sem bila naročena na 2-3 dni. Četrti dan je iz rane začel teči gnojni izcedek, peti dan pa je komolec močno otekel, koža je bila rdeča in vroča. Dobila sem antibiotik Klimicin. Do sedmega dne se je vnetje razširilo skoraj na vso roko, rano so mi odprli, očistili in vstavili rokavičast dren. Poleg Klimicina pa sem dobila še antibiotik Orbenin. Vzeli pa so tudi bris. Vnetje se je kljub temu širilo čez zapestje. Bila sem hospitalizirana. Izvidi krvi so bili naslednji:
CRP: 182,3; Levkociti: 13,8; Eritrociti: 4,1; Ht: 0,36; Trombociti: 391; MPV: 7,13 (ostalo je bilo v mejnih vrednostih). Intravenozno sem prejemala Amoksiklav. Mikrobiološki izvidi so dva dni po odvzemu pokazali na bakterijo streptokok. Ob odpustitvi (po dveh dneh) je bila vrednost CRP: 73,9. Ugotovilo pa se je, da je poleg streptokoke prisotna še ena bakterija, zaradi česar sem poleg Amoksiklava dobila predpisan še Primotren.
Oteklina na roki je skoraj popolnoma izginila, predel, kjer je roka še otekla, je nekoliko boleč na dotik.
Skrbi me splošno slabo počutje, ki je še vedno prisotno. Ob hospitalizaciji sem postala “slabotna”, po krajšem sedenju me začne oblivati, prisotne pa so tudi vrtoglavice. Ker odgovorov na moje slabo počutje v bolnici nisem dobila in ker me moje počutje zelo skrbi, vas vljudno prosim, da mi poveste ali je takšno počutje pri vnetju zaradi okužbe rane običajno in v kakšnem času naj bi se umirilo. Antibiotike moram jemati še 5 dni, ko imam tudi kontrolo v bolnici.
Zahvaljujem se Vam za Vaš odgovor in Vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Slabo počutje lahko pripišemo hudi infekciji, ki ste jo imeli, saj CRP kaže na sistemske znake infekcije in ne zgolj na lokalno dogajanje (enako bi bilo, če bi imeli npr. pljučnico). Trajlo bo kar nekaj tednov, da se porpavite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Zahvaljujem se Vam za Vaš odgovor, na Vas pa se obračam z novim vprašanjem, povezanim z zgoraj navedeno poškodbo komolca.

Pred nekaj dnevi so se v komolcu pojavile bolečine, ki jih prej ni bilo. Po odpustu iz bolnišnice je bila na pritisk boleča zgolj podlahet kot posledica otekline, sam komolec (razen rane) pa nikdar ni bil boleč. Bolečina je sicer blaga, vendar ves čas prisotna. Na pritisk je kost posebej boleča. Temperatura ni povišana, tudi rdečine ali otekline ni opaziti.

Skrbi me, da je prišlo do vnetja kosti. Kaj menite vi?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Upam, da ne, sicer pa je možno. Kako so se razvile zadeve?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close