Vnetje/problemi z jajčniki/poškodba materničnega vratu?
Pozdravljeni,
Stara sem 17 let in imam kar nekaj problemov, ki pa jih ne znam povezati med sabo in priti do zakjučka kje je njihov vzrok in kaj pomenijo.
Zadnja leta me spremlja prekomerna poraščenost po celem telesu, vključno z obrazom; dlake so zares zelo močne kot pri moškemu, imam belkast (precej sirast) izcedek iz nožnice vse dni v mesecu, ko nimam mesečnega perila, le-to pa je neredno, nevzdržno boleče in s prisotnimi izgubami zavesti. Med spolnim odnosom občasno krvavim in včasih čutim bolečino oz. pekoč občutek. Kontacepcijskih tabletk ne jemljem. Ne razumem povezave med temi znaki in skrbi me kakšna je situacija glede zanositve v prihodnosti. Sumim sindrom policističnih jajčnikov ampak bom na odgovor čakala še nekaj časa, saj sem pri ginekologu naročena šele čez dva meseca – zato tudi pišem tukaj. Zanima me, kaj naj bi približno pomenili vsi ti znaki in kakšne rešitve bi mi priporočali? Rada bi začela tudi z jemanjem KT, pa me zanima, katere bi mi svetovali glede na grozne probleme s poraščenostjo in neizmerno bolečim mesečnim perilom?
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
simptomi, ki jih opisujete niso nujno med seboj povezani. Porascenost bi lahko bila povezana s PCO, bolece menstracije in vmesne krvavitve pa ne. Pri PCO so menstruacije zelo redke. Za zdravljenje PCO vam kontracepcije ne bi priporocala, razen ce jo potrebujete kot zascito proti zanositvi. Porascenosti se lahko lotimo tudi z laserjem, npr.
Toliko v razmislek.