Najdi forum

Vnetje pokostnice, vozli, ali …

Pozdravljeni!

Že približno 2 tedna se mi pojavlja bolečina na notranji strani goleni desne noge. Bolečina je v spodnjem delu in se jo največkrat da natančno določiti. Bolečina je verjetno posledica teka, saj tečem 3-5x tedensko od 30 do 90 min. Tečem dobri dve leti, vendar v zadnjem času nisem spremenil načina teka, tempa, podlage, trajanja, dolžine ali česarkoli drugega. Pri hoji me ne moti, povsem drugače pa je pri teku. Bolečina traja na začetku, potem pa izgine, se pa ponovno pojavi, ko se ohladim. V mirovanju ni moteča. Zelo izrazito je npr. tudi pri igranju z otrokom, ko včasih na hitro skočim za njim, da ne bi ušel na cesto. Takrat tistih par korakov močno zašepam. Kakšne podplutbe, pordelosti ali otekline ni videti. Se pa, če na otip primerjam levo in desno nogo čutijo nekakšne majhne bulice, oz. so na boleči nogi malo bolj poudarjene. Na internetu sem že bral nekaj o možnih poškodbah, vendar priznam, da bolj kot berem, manj vem kaj mi je. Bral sem o vnetju pokostnice in nekih vozlih, ki se jih da odpraviti z masažo.
Zanima me, kaj poleg počitka še priporočate? Kam naj se obrnem, da bom dobil natančno diagnozo za mojo poškodbo?

LP, Jaka

Spoštovani,

zelo verjetno gre pri Vas res za t.i. vnetje pokostnice. Obolenje se lahko ugotovi na osnovi opisa, kliničnega pregleda in pregleda z ultrazvokom. Za zadnji točki bi se bilo potrebno oglasiti v ambulanti.

Zdravljenje se da poleg začasne opustitve tekaških obremenitev pospešiti z lokalnim protivnetnim obsevanjem (fizioterapija) in s protivnetnimi zdravili, ki jih lahko uporabljate lokalno ali sistemsko (tablete, kapsule, svečke ali injekcije).

Mogoč razlog za pojav tovrstnih težav je lahko tudi neustrezna tekaška obutev (pogosto prestara, ki izgubi elastičnost). Pri tekačih, ki tečejo v obsegu, kot ga opisujete Vi, priporočam menjavo tekaške obutve na 6 mesecev.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!

Pred dnevi sem bil pri fizioterapevtki. Pravi, da vnetja ni, ker v nasprotnem primeru ne bi tako mirno prenašal njene masaže. Svetovala mi je 5 dni pavze, potem pa naj opravim en krajši tek. Po štirih dneh bolečina še ni niti malo popustila. Zdi se mi, da poškodba sploh ni na mišici, ampak kar na golenici.
Ali sta za zdravljenje primerna ketonal gel ali naklofen gel?
Rad bi tudi obiskal ambulanto, kjer bi dobil natančno informacijo. Katero priporočate?

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Jaka

Spoštovani,

oba gela sta enakovredna.

Imamo ambulante v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novi Gorici. Za pregled se lahko dovorite na telefonu 041654330.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close