Najdi forum

Spoštovani!
Na to temo sem prebrala že na tisoče člankov, a še vedno nisem prišla stvari do dna. Opisala Vam bom mojo situacijo in Vas prosim za pomoč.
Že nekaj let se rekreativno ukvarjam s tekom. V zadnjem letu sem aktivnosti nekoliko povečala in se posledično srečala s svojo prvo športno poškodbo in si po prebrani literaturi postavila “diagnozo” – vnetje pokostnice, bolečine na notranji strani golenice, nad gležnjem. Bolečine so prisotne na začetku teka oz. kadar se naslonim na prste oz. sprednji del stopala. Če nadaljujem s tekom, bolečine prenehajo, a je pri naslednji aktivnosti bolečina hujša.
Tako sem počivala dokler niso bolečine izginile (2 tedna). Par tekov in stvar se ponovi. Ker sem želela bolečine odpraviti sem s tekom prenehala za 2 meseca in se vmes ukvarjala s športi, kjer teh težav ni (kolesarjenje, plavanje). Bolečine so povsem izginile in postopoma sem začela teči. 1x tedensko, 2x tedensko 8-10km brez težav. 3x tedensko ali daljši tek – spet bolečine.
Ali obstaja možnost, rešitev, da bom lahko dlje in večkrat tekla brez bolečin? Ali toliko moje telo pač zmore in pika?
Hvaležna Vam bom za odgovor, lep pozdrav, Tina.

Spoštovani!

Da bi vedel, kaj je vzrok bolečine, bi vas moral pregledati takrat, ko golen boli. Verjetno gre res za preobremenitev in nek vnetni proces. To potrdi dejstvo, da težave minejo, ko počivate dalj časa. Svetoval bi, da poskusite menjati športne čevlje in da tečete po mehkem terenu.

Lep pozdrav,

Uroš Dobnikar

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Lep pozdrav!

Ze vec kot leto dni se ubadam z bolecinami v goleni, torej vnetjem pokostnice. Bil sem že pri ortopedu, opravljena je bila MR, a ugotovljeno ni bilo ničesar. Kasneje se je stanje na levi nogi normaliziralo in ni več boleče, na desni goleni pa se mi je na notranji strani kosti naredila oteklina, ki me boli tudi, ko nisem sportno ativen. Aktivnost sem zmanjsal, sem pa sedaj tudi 3 tedne počival a oteklina ostaja in vedno malo “skeli”.

Me zanima ali je ta oteklina posledica vnetja pokostnice ali gre najvrjetneje za stresni zlom golenice ?

Priporočam Vam že izveden postopek na levi goleni še za desno golen. Stanje je potrebno razčistiti.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close