vnetje oči ki ne mine..
Pozdravljeni, pred cca. mesecem in pol so se mi začele pojavljati težave z očmi, najprej samo solzenje ter občutek tujka v levem očesu, vsemu skupaj sem pripisoval alergiji ker sem alergik na trave in takrat je vse cvetelo na polno, najslabše je bilo pa zjutraj ko sem se zbudil, zato sem jemal kapljice Opatanol. Nekega pretiranega izboljšanja ni bilo ampak s tem solzenjem sem se nekako sprijaznil in si mislil da bo minilo. Vmes grem na potovanje za en teden in tam se mi stanje še poslabša in se vnetje prenese še na desno oko. Ker se je začel pojavljati rumenkast izcedek, sem se naročil k zdravniku, ki mi je predpisal mazilo Tobrex. Po uporabi antibiotika 1 teden, rumenega izcedka ni bilo več ampak stanje oči je bilo še za odtenek slabše, ker sem imel oči krvavo rdeče, veke rdeče, otečene, solzenje, zato se zopet naročim k zdravniku, ki mi je izdal napotnico za oftalmologa pod nujno. Oftalmologinja mi je postavila diagnozo adenovirusni konjuktivitis in predpis kapljic za oči Dexamono 3x dnevno 7 dni. Po enem tednu je bilo stanje super, oči so si opomogle. Po približno enem tednu po koncu zdravljenja, pa se je zopet pojavilo solzenje, rahlo draženje oči, rahlo pordele spodnje veke in to se sedaj vleče že 2 tedna. Ko je res hudo, vzamem Dexamono in oči so dobre za 2 dni, potem pa se zgodba ponovi. Pri oftalmologu bom še naročen na pregled odzadnja ampak še nimam datuma. Mi lahko še svetujete kaj lahko storim? Hvala