Najdi forum

Vnetje obmodka

Spostovani,

septembra me je zacelo boleti desno modo. Ker sem zatipal trdo bulo v velikosti graha, me je zdravnica poslala na ultrazvok. Le-ta je pokazal le mikrokalcinacijo. Zakljucek je bil, da gre za vnetje obmodka – bula se nahaja na vrhu, malenkost zadaj. Zdravnica mi je takrat predpisala antibiotik. Bolecin je cez cas prenehala, bula pa ni izginila in je se sedaj prisotna. Po antibiotikih se je sicer malenkost zmanjsala, sedaj pa je zopet v velikosti graha. Ne vem, ce je to povezano s tem, da sem trenutno bolan – prehlad/sinusitis.

Bi me moralo skrbeti?

Lp

Ne.
Če gre za “bulico” OB modu – torej ne V modu, in če ste opravili ultrazvok skrotuma, potem najbrž ni treba, da vas na kratek rok skrbi.
Če je res šlo za vnetje obmodka in ste mlajši od 35 let, je smiselno razmisliti o zdravljenju ne samo enteričnih povzročiteljev (E. coli) temveč tudi morebitnih povzročiteljev spolno prenosljivih bolezni (klamidije), ne samo z npr. s ciprofloksacinom (2x 500 mg 10 dni), temveč tudi azitromicinom (npr. Zitrocin 500 1×1 tri dni).
Če gre za mikrokalcifikacije v modu, bi verjetno kdaj v prihodnosti bilo smiselno ponoviti UZ preiskavo.
Moški naj bi si samopregledovali moda 1x mesečno (tako kot ženske dojke). Če se bo stanje spreminjalo vsekako priporočam tudi posvet z urologom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close