Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva vnetje nožnice in nosečnost

vnetje nožnice in nosečnost

Spoštovani. Sem v desetem tednu nosečnosti in pogosto imam vnetje nožnice, kljub rednemu zdravljenju. Zanima me če ta vnetja lahko škodijo plodu?
Zanima me tusi , če je v nosečnosti potrebno jesti dodatek železa ( saj naj bi jeter, ki ga vsebujejo naj ne bi jadla, ker imajo preveč vitamia A ).Lep pozdrav

Julija

Draga Julija,

vnetje nožnice, če je bakterijskega izvora, lahko pod pogojem, da bakterije pridejo do jajčnih ovojev preko kanala materničnega vratu, povzroči prezgodnji porod. Na srečo so najpogostejša vnetja v nosečnosti gljivičnega izvora, ki sicer povzročijo težave s srbenjem, pekočo bolečino in izcedkom vendar so za plod manj nevarne. Vsekakor priporočamo zdravljenje vnetij v nosečnosti, če drugega ne pa zato, da ne prihaja do kontaktnih krvavitev, ki nas v nosečnosti po nepotrebnem “strašijo” in zato, da so tkiva ob porodu manj ranljiva in se manj poškodujejo. Za preprečevanje in domače zdravljenje vnetij pa priporočam metode, ki sem jih že opisal v nekaj prejšnjih odgovorih.

New Report

Close