vnetje mišic???
Spoštovani,
Stara sem 24 let. Približno že eno leto imam težave z bolečinami v predelu ramena desne roke. Predvidevam, da imam vnetje mišice, ki povezuje ramo in vrat oz. je v bližini ključnice. Gre za zelo hude bolečine zaradi katerih ponoči ne spim. Sicer dnevno “presedim” 11 ur (pisarniško delo, vožnja), vendar dvomim, da je razlog prisilna drža (OK, delno tudi), predvidevam pa, da bi bil največji “krivec” klima. Namreč pisalno mizo imam v neposredni bližini klime, prav tako jo uporabljam v avtu. Prosila bi vas, če mi lahko svetujete, kaj se da narediti, če je kaj v moji moči oz. je potreben obisk zdravnika. Naj še dodam, da sama masaža ne olajša bolečine.
Za odgovor se vam v naprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Lep pozdrav,
KH
Pozdravljeni!
Da bi imeli eno leto težave od klime, se mi zdi malo verjetno. Prisilna drža oz. ponavljajoče se mikropoškodbe bi lahko povzročile omenjene bolečine, bolečina lahko v ramo seva iz vratu (tudi teoretično iz drugh organov). MIslim, da glede na trajanje težav brez zdravnika ne boste prišli do prave diagnoze in s tem do primernega ukrepanja. Zato vam tudi težko svetujem, kaj poleg sredstev proti bolečinam lahko še storite sami.
Lep pozdrav!