vnetje mišic?
Spoštovani,
stara sem 27 let in opravljam pisarniško delo. Pred leti sem imela težave z bezgavkami in od takrat imam stalno rahlo povečano (cca.0, 5 cm) eno bezgavko na zadaj levo na vratu. Zaradi vrste dela in priznam, pomanjkanja gibanja, imam težave tudi z bolečinami v vratu. Zadnje pol leta opažam, da mi vratne mišice dobesedno zatečejo in takrat začne tudi ta bezgavka boleti in se še malo poveča.Vse skupaj boli kot kak tenzijski glavobol in kar nekaj časa sem potrebovala, da sem ugotovila, da ne boli glava, ampak v bistvu vrat. Včasih proti bolečinam tudi Lekadol ne pomaga.
Ali pravilno razmišljam, da je vzrok za to vnetje mišic? Ali se zatekanje mišic oz. vnetje posledica nerazgibanosti vratnih mišic ali česa drugega?
Hvala za vaš odgovor.
Bolečine v vratu so najpogosteje posledica dolgotrajnejših nepravilnih obremenitev vratne hrbtenice (nepravilna drža, prisilni položaj) in ni vnetje v ožjem pomenu besede. Povečevanje bezgavke na vratu ne bi smelo biti v zvezi z bolečinami v vratu. Pravilna drža (tudi pri sedenju) in vaje so zadeva, od katerih boste imeli dolgoročno največ koristi.
Lep pozdrav!