Vnetje mehurja in nosečnost
Pozdravljeni,
sem v 21. tednu nosečnosti in sem dobila vnetje mehurja, ki traja 2 dni (v preteklosti sem imela glede tega redne težave, sedaj pa občasno). Problem je, saj smo na dopustu na Hrvaškem. S sabo sem vzela “svojo rezervno lekarno” – Cisof 3g in pa primotren, oboje mi je pred nosečnostjo za rezervo pripisal osebni zdravnik. Zanima me če lahko vzamem katerega od naštetih zdravil? Nosečnost trenutno poteka brez zapletov.
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
Spoštovani,
v teh tednih lahko uporabite oboje sicer pa Primotrena ne smete v prvem in zadnjem trimesečju. Sam takšnim, ki imajo pogostejše urinske infekcije (cistitise) priporočam občasno D-manozo (ni zdravilo, se dobi brez recepta v lekarnah), ki je precej uspešno dopolnilo zdravljenju zlasti coli bakterij, ker pomaga pri njihovem izločanju iz sečil.
Spoštovani,
to da “imate bakterije v urinu” ni dovolj za oceno ali potrebujete neko specifično zdravljenje ali ne. za to potrebujem bolj oprijemljive podatke, zlasti o tem, koliko in kakšnih bakterij imate v urinu. Če teh podatkov ni in se jih tudi ni pridobilo, je zdravljenje na pamet, kot takšno pa ima podobne učinke kot če karkoli zdravimo preko palca. Cisofa sicer ne poznam, ker ga ne uporabljam, ampak če piše 3 g, potem ga uporabite 3 g. V SMPC za zdravilo piše, da v nosečnosti ni problematično.