Vnetje mehurja – BRUSNICE
Pozdravljene,
slišala sem, da je proti vnetju mehurja priporočljivo piti čaj od brusnic oz. jesti suhe brusnice. Tudi na tem forumu sem zasledila, da ste se nekatere proti vnetju mehurja uspešno borile tako, da ste jedle posušene brusnice. Nisem pa našla podatka približno koliko suhih brusnic je v nosečnosti (18 teden) pri ventju mehurja priporočljivo pojesti na dan oz. teden.
Hvala za inf.
Julija
Ojla,
Meni so veliko bolj kot posušene brusnice pomagale kapsule iz brusnic, in ne toliko čaj, kolikor bolj sok iz brusnic – oboje se dobi v lekarni. Pomaga mi tudi sok črnega ribeza ali borovničev sok, pa tudi navadna voda, v katero zamešam žličko sode bikarbone. Važno je predvsem uživati zelo zelo veliko tekočine (negazirane).
Za količino brusnic, ki jih lahko konzumira nosečnica, žal ne vem, za kapsule iz brusnic pa mi je ginekologinja rekla, da jih lahko uživam – tudi če zanosim – v enakih količinah kot pred tem. Jemljem jih pa preventivno eno do dve na dan, med jedjo, v času vnetja pa po tri na dan… Je pa odvisno tudi od kapsul – nekatere so bolj koncentrirane kot druge. Na tistih, ki jih sama konzumiram, ni opozorila, da jih nosečnice ali doječe matere ne bi smele jemati.
Upam, da sem kaj pomagala.
Vso srečo pri premagovanju vnetja!
Popij čimveč tekočine tako da bodo bakterije odplaknjene še bolje uvin čaj in vsako takšno vnetje je treba v nosečnosti zdraviti saj lahko povzroči razpok plodovnega mehurja! Seveda če gre za pravo vnetje kar pa lahko potrdi le zdravnik z vzorcem urina!!
Čeprav malo pozno, upam, da ti vseeno pomagam.
Meni je gospa na tržnici v Lj, kjer sem kupila brusnice rekla, naj jih jem, ko se pojavi vnetje 3x na dan eno prgišče, ali v številu ene 10 (je rekla, da je to tako kot antibiotik, da je treba 3x/dan). Zraven pa še veliko piti. Težave z mehurjem imam že vrsto let in naj povem, da mi tudi amoksiklav nikoli ni tako hitro pomagal kot suhe brusnice. Zdaj jih imam vedno doma in če samo slutim, da se vnetje pripravlja, ali da vem, da sem nekaj dni čisto premalo pila, jih kar nekaj dni jem preventivno, saj so dobre.
Tako, stvar res dela!
lp