Vnetje mehurja – antibiotiki ne pomagajo
Ze vec kot tri tedne imam vnetje mehurja. Najprej sem ga zdravila z brusnicami, a ni bilo bolje, zato je zdravnik predpisal Primotren. Ta je tezave samo olajsal, ko sem prenehala z jemanjem pa se je stanje poslabsalo do te mere, da je bila v urinu vidno prisotna kri. Predpisali so mi Ciprobay, stanje se je zopet malo izboljsalo. Ker sem odhajala na dopust v Azijo, mi je zravnik pred odhodom naredil se laboratorijski test urina. Vse vrednosti so bile normalne. Danes sem vzela zadnjo tableto Ciprobaya, vseskozi jem brusnice, jemljem ekstrat granatnega jabolka (misliim da Urifar od Sensilaba), C vitamin, popijem res ogromne kolicine vode. Stanje se je sicer malo izboljsalo, a me se vedno pece pri uriniranju, pogosto hodim na wc, tudi na sploh me vecino dneva in noci pece secnica. Sem na Sumatri, zdravstvene storitve so omejene, s seboj imam Amoksiklav 1000mg in Doxy. (Doxy bom uporabljala tudi kot antimalarike cez teden dni.)
Obstaja mogoce sum na katero od SPB? Z marcem sem se spustila v novo zvezo. Drugih simptomov znacilnih za spb nimam.
Kaj bi vi naredili na mojem mestu? Najlepsa hvala za odgovor.
Spoštovani!
V primeru povišane telesne temperature, bolečin ledveno, mrzlice… bi predlagal, da se obrnete na uradno zdravstveno službo. Oni tudi najbolje poznajo lokalne epidemiološke razmere – kaj je navadno problem v teh krajih. Če bo to potrebno, vam morda lahko svetujejo, kam se obrniti po pomoč, na zavarovalnici, kjer ste sklenili zdravstveno zavarovanje za tujino. Ker po izkušnjah nekaterih kar nekaj časa traja, da pridejo na dan s predlogom, kam in kako, bi bilo morda smiselno, da jih prej povprašate, kam vam svetujejo, da se obrnete, če bo potrebno.
Doksiciklin zdravi tudi kar nekaj spolno prenosljivih bolezni, ki bi lahko bile (seveda pa ni nujno) vzrok podobnih težav, kot jih opisujete. Če boste imeli srečo, bo pomagal ne samo v zvezi z namenom, zaradi katerega ga imate s seboj, temveč tudi za to drugo.
Za številne bakterije se spektra antibiotikov, ki jih imate s seboj, ne pokrivata (eden pomaga za ene, drugi pa za druge).
Hrana – poskusite tudi z mesom, preizkusite in poiščite, kaj vam bo ublažilo težave.
V upanju, da se pomiri… če bo vročina, mrzlica, bolečine ledveno – pa vsekakor ne “čarajte”, temveč obiščite zdravstveno ustanovo, ki vam jo priporoči zavarovalnica.
Vso srečo!
Pozdravljeni,
najlepsa hvala za odgovor.
Obiskala sem tukajsnjo bolnisnico in ve kar so mi lahko naredili je ta ‘osnovni’ test urina. Imela sem povisane levkocite, ko sem vprasala po bakterijah v urinu, je zdravnik rekel, da morda so, morda ne, da iz tega testa ne more vedeti. Vecjega zdravstvenega centra pa tu ni. Predpisal mi je Amoksiklav. Po tretji tableti imam obcutek, da gre na bolje.
Zanima me samo, ce lahko ob Amoksiklavom se naprej nadaljujem z brusnicami?
Hvala in lep pozdrav.