Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Vnetje mehurja

Vnetje mehurja

Pozdravljeni,

povprašala bi vas glede moje težave,ki se mi zdi čedalje večja. Stara sem 44 let,vnetje mehurja se mi ponavlja že nekaj let, vseskozi me tišči v spodnjem delu trebuha,v področju mehurja, na cistoskopiji sem bila že 2x, nazadnje pred dvemi tedni, vse je bilo bp, samo vnetje se je videlo, Sanford ni pokazal nobenih bakterij. Zdravnica mi predpiše Nolicin,ko imam težave,vendar to ne reši ničesar,mogoče samo trenutno. V septembru sem imela zelo kri na vodi,pojedla Nolicin, v oktobru se je to ponovilo. Čakam še na ultrazvok ledvic, čakalne dobe pa so obupne.
Glede na to, da imam Endiometriozo, me zanima,če je mogoče moja težava z mehurjem povezana z tem.

Hvala za vaše mnenje

lep dan
Mojca

Spoštovani!

Endometrioza se sicer lahko pojavi v ali na mehurju, vendar bi verjetno cistoskopija odkrila sumljivo mesto in predlagala biopsijo, česar pa očitno ni bilo. Če je opisano vnetje pri cistoskopiji, potem ga je smiselno zdraviti, najprej pa seveda ugotoviti, ali so prisotne bakterije (urinokultura) ali pa kaj drugega. Če so težave, ni bakterij v urinu in je hkrati vidno vnetje, je mogoče opraviti biopsijo mehurja, pa tudi druge analize urina – npr. urin na BK (TBC), izključitev spolno prenosljivih bolezni, citologija urina…

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala za vaš odgovor, na izvidu je sledeče:

kar se tiče hematološih preiskav
Erci 3,96
Ht 0,363

Urin:
kri 2
Levkociti 3
Erci-sveži 5-8
Erc-izluženi 3-5
Lkci – zeloštevilni
amorfne soli-malo
bakterije- številni
epitel – številni
oGF(MDRD) 83

Ali mi lahko pomagate z razlago?
Vprašala bi še kaj pomeni, da je uretra nekoliko hiperemična in ali lahko ta vnetja povzročajo mojo slabokrvnost.

Hvala za vaš čas
Mojca

Spoštovani!

Glede izvida krvi, niste podali podatka o levkocitih – če bi bili zvišani, najbrž niso. Slabokrvnost ni huda.
oGF – ocena glomerulne filtracije se izračuna iz podatkov v računalniku (starost, spol) in vrednosti serumskega kreatinina. Ocenjuje funkcijo ledvic. Če je znižana (npr. pod 60 ali pod 30), vpliva na odločitev o vrsti in odmerku zdravil, npr. antibiotikov, če se zanje odločimo.

Glede urina:
Številni epitel pomeni, da vzorec urina ni bil oddan optimalno (kot sredni curek ali s kateterizacijo).
Številni levkociti nakazujejo, da gre za vnetje. Številne bakterije pa nakazujejo, da bi urinokultura po Sanfordu v tem primeru morala nekaj pokazati – ugotoviti bakterijo in predlagati učinkovit antibiotik. Se pravi ta izvid govori za tipično bakterijsko vnetje, ki se zdravi z antibiotikom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

zahvaljujem se za odgovor, naj vam povem,da so mi vzeli urin za Sanford, med cistoskopijo,vendar,ko je doktor že zlil vodo v mehur,potem se je šele spomnil,da mora še to naredit. Meni sicer to ni čisto jasno,ker je bil potem moj urin pomešan z vodo??
Od petka spet jemljem Nolicin,10 dni,potem pa spet laboratorij. Zdravnica me je poslala še na ginekološki pregled in rekla naj mi še tam pogledajo kri in vodo??ali pa za bakterije. Res mi ni čisto nič več jasno,vsak mesec sem v laboratoriju in jem Nolicin,izboljšanja pa ni,zraven pa brusnice,ursi čaj,tekočina….

Ker sem že malo obupana in se to vleče že od l. 2007, zadnje leto pa res intenzivno, vas prosim za nasvet, kam se lahko obrnem, da bom dobila kakšno konkretno zdravljenje?

Hvala za potrpežjivost

Mojca

Spoštovani!

Preiskava “Sanford” ni poceni, zato jo pri osebnem zdravniku ne morejo v nedogled ponavljati.
Res je smiselno, da se opravi natančen ginekološki pregled.
Verjetno ste prebrali – že velikokrat sem ponovil kaj vse je mogoče preventivno početi in kaj vse ženske preventivno tudi počno, da bi zmanjšale pogostnost ponavljajočih se vnetij sečil. Upam da ste vsaj nekaj od sterejših prispevkov na tem forumu preučili.
Če se vnetja ponavljajo tako, da jemljete antibiotik štiri ali večkrat letno, so urološke preiskave (UZ, IVP…) smiselne. Lahko se obrnete za nasvet k drugemu urologu. S temi težavami (ponavljajoča se vnetja sečil) se dobro spopadajo tudi nekateri nefrologi. Vsekakor je tudi pregled pri nefrologu (zdravniku za ledvice in sečila) smiseln.

New Report

Close