Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija vnetje mehurja

vnetje mehurja

Pozdravljeni
Letos sem imela že dvakrat vnetje mehurja in jemala Primotren. Sem v meni. Bojim se, da se vnetje ne bi prevečkrat ponavljala. Hormonskega mazila za nožnico, zaradi drugih zdravstvenih težav, ne morem uporabljati.
– Je kakšno drugo mazilo, ki bi prav tako delovalo?
– Je sploh smiselno jemati brusnično prehransko dopolnilo?
– Kaj še svetujete?

Zdravnik mi je urin pogledal kar “z listkom”, bila je tudi kri, tako da pH ne vem kakšen imam. Zadnjič sem imela 7.

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Na tem forumu se je nabralo skupaj že več kot 800 mojih odgovorov, zato verjamem, da je težko pobrskati nazaj, nekajkrat morda klikniti narobe, pa vendarle – predlagam da si vzamete nekaj minut in preberete odgovore na temo vnetij mehurja – o tem je bilo na forumu že veliko napisanege.

Vsekakor brusnične preparate svetujem. Pravzaprav govorim (čeprav to povsem dobesedno ravno ne drži), da ima “vsaka lekarna svoj zvarek za ženske s ponavljajočimi uroinfekti”. Torej brusnice posušene, brusnice čaj, bursnice kapsule, brusnice tablete, brusnice sirup, brusnice sok, brusnice kar tako, brusnice z laktobacili, brusnice z vitaminom C… na sto in en način. Preizkusite in najdite tisti pripravek, ki vam bo pomagal.

Če je pH urina nevtralen do bazičen (pH 7) in imate večkrat vnetja, je to odlična možnost, da poskusite urin zakisati in se bo pogostnost vnetij zmanjšala. Pozor: kisla živila, kot je npr. limona, delujejo v organizmu ravno obratno – limona, pomaranča bo pH urina dvignila, urin naalkalila in ne zakisala! Ravno obratno namreč! Torej za zakisanje urina (optimalen pH bi bil v vašem primeru torej pod 6.5) pride v prvi vrsti v poštev C vitamin, v odmerku do 1000 mg (=1g) dnevno. Če to ne gre (višje odmerke odsvetujemo, lahko povzročijo kamne in še druge težave), se v Avstriji v lekani dobijo tablete, ki urin zakisajo (Acymethin). Urin zakisajo tudi nekatere vrste zelenjave, predvsem pa beljakovine, pusto meso. Na primer moški s trajnim katetrom imajo manj težav z vnetji in zamašitvami, če uživajo hrano, bogato z beljakovinami – manj mastni mlečni izdelki in veliko pustega mesa.

Tudi nožnično floro je potrebno optimizirati – veliko (ne pa vsi!) uroinfektov je ascendentnih – torej so tu tudi ne-hormonski preparati – nožnično floro se zakisa (npr. Lactogyn vaginalne kapsule…).

Obisk pri urologu je vsekakor smiseln. V starosti nad 45 je namreč lahko vzrok ponavljajočih se uroinfektov tudi kaj, kar se zdravi precej bolj resno kot z jemanjem brusnic in antibiotikov. Lahko je kamenček v ledvici, lahko pa v mehurju tudi kaj zraste in so zato vnetja – lahko tega celo ultrazvok ne pokaže – zato se vsekakor razen ultrazvoka trebuha in sečil priporoča tudi cistoskopija in citologija urina, čeprav je možnost, da se kaj najde relativno majhna, ampak vseeno pripročam pregled, preden bi zaključili, da zaenkrat nič ne najdemo in svetujemo zgolj brusnice.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close