Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija vnetje mehurja?

vnetje mehurja?

Pozdravljeni!

Še nikoli nisem imela problemov z mehurjem. Stara sem 50 let, maja so mi odstranili maternico in 4 dni imela kateter v mehurju, ker so bile zarastline okoli mehurja(imela 3 carske reze). Nimam posebnih problemov, le po končanem uriniranju imam čuden občutek-podobno kot da mi vlečejo kateter ven. Čez vikend sem pila ursi čaj in je bilo bolje, zdaj pa se je ponovilo. Kaj naj bi to bilo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Glede vnetja mehurja je ugibanje (na primer diagnoza po telefonu) kot metanje kovanca – 50:50. Potrebno je pregledati urin in videti, ali je patološki.
Če se izkaže, da je res vnetje in se po npr. antibiotičnem zdravljenju to ne bo uredilo, je smiselno obiskati urologa, da pogleda (dobesedno – torej s tankim “teleskopom” – cistoskopom pregleda sečnico in mehur) in vidi, ali je najti kaj, kar bi bilo potrebno zdraviti.
Če so prisotni eritrociti, potem pri starejših od 45 ni varno to pripisati samo vnetju, ampak je smiselno tudi opraviti cistoskopijo, da ne bi spregledali česa bolj potencialno nevarnega.
Če boste šli k urologu, je dobro, da s seboj že prinesete UZ izvid trebuha z meritvijo zastojnega urina.
Torej – če je vnetje, je v tem primeru najbrž smiselno zdraviti, če je kaj bolj neprijetnega, pa še toliko bolj. Ampak to se lahko izključi le, če se pregleda. Če se ne bo nič našlo, se pač ne bo. Tudi če je to najverjetneje, vendarle velja, da je bolje iti na pregled 100x zastonj kot 1x prepozno.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close