vnetje maternice
Najlepša hvala za hiter odgovor.
Ob uz pregledu me je zaradi pritiska sonde bolelo v predelu maternice ( samo na enem malem predelu) in ginekolginja je takoj rekla, da je to vnetje. Če boli je zagotovo vnetje.
Torej glede na vaše mnenje, da me zdravi na pamet bi bilo dobro dobiti drugo mnenje? Ker vseeno pa verjetno bolečina v predelu maternice od nekje izhaja oziroma jo nekaj povzroča ?
Ali naj pustim in počakam, če bo minilo samo od sebe?
Če kaj pove tudi podatek, sem 2x rodila, zadnjič pred enim letom. Po drugem porodu sem imela teden kasneje vnetje maternice, zato sem bila 14 dni na terapiji Amoksiklava. Ostalo je bilo bp.
Hvala še enkrat za vaše nasvete.
če posumiš na vnetje, je rutina, da se preveri še vsaj vnetne parametre (hemogram, diferencialna bela krvna slika, CRP) in če ti kažejo na vnetje, OK, potem se lahko zanašamo skupaj s kliničnimi znaki in simptomi tudi na to. Ampak zgolj na osnovi UZ izvida in ker pregled povzroča bolečine sklepati na vnetje, je odločno premalo. Bolečine ob pregledu so možne še iz mnogo drugih razlogov (endometrioza?, adenomioza?, zarastline? Grob pregled? in še kaj…
Težko vam naročam, kaj storiti. Na daljavo lahko le ocenjujem postopanje in verjetnost prave diagnoze na omenjeni podlagi.