vnetje lulčka
Pozdravljeni!
Bom kar tukaj zastavila vprašanje. Po prebolelih treh virozah, trebušni virozi in nazadnje še takoj zatem virozi s pikicami po telesu (droben osip, vendar po celem telesu pikica pri pikci) sem pred dvema dnevoma opazila, da otroka boli lulček. Nekje v torek sem mu ga poskušala očistiti in sploh ni pustil niti, da bi ga prijela, kaj šele očistila. Pri tem je malo jokal in kazal, da ne smem. Ko sem ga vprašala, če ga boli, je prikimal (18 mesecev).
Pri trebušni virozi je zelo malo pil in en dan tudi lulal bolj malo, potem se je zadeva uredila, vendar od takrat naprej ne lula več toliko (količinsko) in tudi v kahlico je nehal (prej vedno). Plenička je sicer vedno mokra, ampak občutno manj. Lulček je tudi malo pordel na vrhu (najbrž od malo čiščenja, od torka). Ali bi lahko šlo za kakšno vnetje? Naj povem, da smo čez dan brez vročine, proti večeru in zvečer tja do 37,5. Otrok ima tudi malo vneto desno uho, vendar minimalno (pregled pri zdravniku). Ker sem ob vseh drugih težavah, to pozabila izpostaviti na pregledu, me zanima vaše mnenje. Najbrž lahko počakamo do ponedeljka in gremo takrat na pregled, če bo nizka vročina še vztrajala in bo še kazal znake bolečine? Malo me skrbi, da ne bi prišlo do kakšnega “zastajanja” urina. Glede na to, da je že parkrat imel kar precej vneta ušesa, ni pa kazal nobenih znakov bolečine (samo visoka temperatura), me skrbi, da bi bilo tukaj tako.
Hvala in lep dan!
Zastajanje urina ni nekaj, kar bi se razvijalo več dni. Če gre za azstoj, je to stanje razvito v nekaj urah.
Dajjte hladne obkladke in čistite z oljem.