Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Vnetje kože – penis

Vnetje kože – penis

Pozdravljeni,

sedaj bo že en mesec od kar imam predvidevam vneto kožo okrog glavice penisa ter tudi po celotni dolžini. Naj povem da nekih sprememb na koži ni videti skoraj nič, torej koža ni rdeča in ne srbi. Občutek je zelo moteč (rahlo boli, peče) tudi zaradi drgnjenja spodnjih hlač. Odvajanje vode je normalno in ne peče, izliv je normalen, tudi ni nobenih izcedkov. Najprej sem uporabljal Bepanthen plus par dni in ker ni bilo boljše sem poskusil s Canesten kremo. Med tem sem bil pri osebni zdravnici in sem dal na pregled vodo in kri in je bilo vse normalno. Test na Tinea corporis je negativen. Po 11 dneh uporabe kreme Canesten ni nič boljše.

Zanimivo je tudi da za kakšen dan preneha ‘boleti’ in nato se ta moteč občutek vrne. Največkrat boli, peče tudi na izhodu sečnice

Sedaj sem naročen k dermatologu, ampak ker je čakalna vrsta dolga se obračam na vas, če dobim kakšno dodatno mnenje oz nasvet.

 

Star sem 45 let.

Hvala in lep pozdrav

 

Pozdrav!

Ko omenjate vnetje okrog glavice penisa, potem pa v naslednjem stavku, da sprememb na koži ni videti- to je prva stvar , ki mi ni jasna. Je ali ni?

Drugo navajate bolečino- če so bili pred tem nezaščiteni odnosi, potem je prva možnost spolnoprenosljiva bolezen, kar bo opredelil dermatolog ali iz brisa ali pa iz specifične preiskave urina. Toliko lahko na podlagi teh podatkov.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.

Ta neprijeten občutek (bolečina) spominja kot da bi bila koža vneta, kar pa na sami koži ni opazno (tudi osebna zdravnica tega ni videla) se pa občasno pojavi rahlo rdeče takoj na izhodu sečnice. Ravno tako se zgodi da je kakšen dan brez bolečine.

Bom počakal na dermatologa.

 

lp

 

Če je pekoča bolečina, če so bili nezaščiteni kontakti z okuženo osebo, potem je verjetnost spolnoprenosljive bolezni, če pa tega ni bilo in bodo izvidi negativni pa so pogoste infekcije sečil zaradi drugih bakterij.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close