Vnetje kože ob spolovilu
Pozdravljeni!
Ne vem, če moam to vprašanje umestiti v ta forum ali modra pod dermatologijo, tako da se opravičujem vnaprej, če sem malce zašla.
Že nekaj let si brijem spolovilo, včasih je bilo kakšno manjše vnetje, ki se je pomirilo z Bepanthenom ali kamilicami, pred kaksnimi tremi tedni pa so se začele težave, ki kar ne minejo.
Ob spodnjem delu zunanjega spolovila, ko se stikata ritnici (težko obrazložim), sem dobila rdeče pikice, ki jih sicer ni dosti, na mestih, kjer sem se obrila. Mazala sem par dni z Bepanthenom, nisem nosila tesnih hlač, tudi spodnjic ne, ampak vnetje še kar ne mine. Zdaj si že tri dni zapored delam kopel iz hrastovega lubja in mažem z Bephantenom, ampak težave še kar vztrjajo. Razmišljam, da rast novih dlak, ki so precej trde,draži kožo na drugi strani, ker se večinoma v sedečih položajih oba dela dotikata. Ne vem, če naj sproti vsak dan brijem, da ne pride sploh do stika, ali naj pustim da zrastejo do določene dolžine, ko dlaka ni več tako ostra in morda ne bo tako pikala, da bi se vnetje lahko pomirilo?
Moram reči, da me zelo boli in pika, prav pikajoči občutek, prav tako skeli, in res ne vem več kaj naj naredim. Ne morem sedeti prav, brez da bi me pikalo, prav tako ne morem dolgo hoditi, ker drgnjenje spet samo poslabša občutek pikanja in zbadanja. Sploh ne vem če se za te zadeve obrnemo na osebnega zdravnika, dermatologa ali ginekologa? Zaradi tega nimam spolnih odnosov, ker pride do drgnjenja in me vse samo še bolj peče in razdraži kožo. Moram pa reči, da sem v nekem “stanju”, ko je celotna koža po telesu zelo občutljiva.
Naj povem, da britvico vedno vzamem novo in poskusim kar se da briti v smeri rasti dlak.
Lep pozdrav in hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
V tem predelu se koža stika in zato je nenehno vlazna in zato se slabse celi ob vnetju, ki nastane po britju dlak. Svetujem vam, da si pustite daljse dlake ali pa jih trajno odstranite z laserjem. Laser omogoca tudi hitrejse celjenje vnetega predela. Za splosno resevanje tezav z vnetjem spolovila se raje obrnite na ginekologa kot na dermatologa. Odstranjevanje dlak in zdravljenje z laserjem pa opravljamo tudi v nasi ambulanti.