Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje komolca

vnetje komolca

Pozdravljeni!

Pišem vam v imenu moža, ki ima že kakšne tri tedne težave s komolcem. Je bolj nežne kontrukcije in ko je pred tremi tedni nekoliko bolj intenzivno delal, se v komolec udaril in še spekel pri peki na roštilju, se mu je pojavila oteklina. Bolelo ga je nekoliko nižje od komolca (na zunanji strani), malo se je mazal s kamagelom in potem je bilo kakšen teden kar v redu, je pa res, da je tisti teden jadral in veliko plaval. Potem je bil na konresu, kjer je cele dneve poslušal predavanja in domov se je vrnil z močno zatečenim komolcem, ki kar štrli kakšne tri centimetre iz normalne oblike. Roka je nekoliko težje gibljiva, izboklina močno rdeča in na otip nekoliko mravljinčarta in boleča. Po vrnitvi domov, v petek je šel k zdravniku, ki mu je predpisal amoksiklav 1000, masiranje in mu dal napotnico za punkcijo. Nekje sem prebrala, da tudi po punkciji ni rečeno, da se stvar sanira. Koliko časa je pravzaprav doba ozdravitve, ali naj z roko giba ali miruje, in kaj menite vi o nadaljnem poteku zdravljenja?
Hvala za vaš cenjeni odgovor

Spoštovani!

Domnevam, da opisujete burzitis, tj. vnetje sluzne vrečke na zadnji strani komolca. Poleg antibiotika bi bilo ptrebno še počivati rokio in jo hladiti. Zdravljenje lahko traja tudi nekaj tednov. S punktiranjem se izprazni del tekočine, ki se je nabrala in ni nič narobe, da se je to naredilo. Pozdavi se samo v sebi, če pa ne gre, jo prerežejo in potem zdralvjenje traja več tednov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam težave s komolcem, oziroma z obema. Treniram boks 5x na teden in kolikor vem me boli zaradi pretreniranosti, ker se vnamejo kite in njihove ovojnice v področju narastišča na kosti v sklepu . Po treningih hladim in dajem pod vročo vodo. Mažem z icyhot kremo in 1 uro po treningu bolečina zgine ter se spet pojavi pri naslednjem treningu.Vem, da je rešitev počitek ampak treningov ne morem spuščati, tako, da bi prosil še za kašen nasvet, mogoče posebno kremo itd.

LP,
Maks

Spoštovani!

Delaš vse, kar je mogoče. Verjetno se tudi postopno ogrevaš.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close