Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje jajčnikov?

vnetje jajčnikov?

imam bolečine v križu,v trebuhu mi ni dobro občasno me obda slabost in pa hladna poolt. Pred 6 meseci sem rodila na poporodnem pregledu še nisem bila že teden dni imam izcedek iz nožnice kasneje so se bolečine nadaljevale v križ ki so vse hujše te bolečine so se pospežile do jajčnikov spodnjega dela trebuha in s tem občasna slabost. Zanima me a li bi to lahko šl oza kakšno vnetje???

Upam, da ste se v vmesnem casu ze odpravili na pregled k ginekologu, saj gre lahko za resno vnetje.

Lep pozdrav, Katarina

Imam velik, velik problem in me je zelo strah it k ginekologu. Namreč krvavim že več kot leto dni. Ne vem več, kako je biti brez vložka. Včasih imam hude krče na desni strani jajčnika, ki segajo do bokov in vse do križa. Tudi na bruhanje mi gre, sploh v kakšnih zaprtih prostorih, kot so trgovski centri. Bolečine imam tudi kadar preveč delam, sedim in tudi če grem na mali sprehod. Če ležim predolgo na levi ali desni strani. Ko sem v avtu in se vozim predolgo. Grozno se počutim. Strah me je slabih novic od ginekologinje.Včasih so krvavitve zelo smrdeče pa se redno umivam.
Lahko mi rečete, da sem ne vem kaj, ampak ko mi je rekla moja ginekologinja, da sem predebela, da moram shujšati, če želim imeti otroka se mi je zamerila, pa še zadah je imela po alkoholu. K njej sem šla, da se rešim enega pijanega ginekologa a sem spoznala, da je ona še hujša. Stara sem 30 let. A ne vem kako zgleda pregled z UZ mislim halo.Mesečno perilo mi je vedno trajalo od 8 do 11 dni in nikoli ni bilo redna( namesto da pride vsakih 28 dni mi je prišla na 30, 26 i nato čez 36 dni,) a vse je to za ginekologe bilo normalo, ko sem bila najstnica pa skoz do leto pa pol nazaj Če se želim prestaviti k drugem ginekologu moram povedati ZAKAJ? A žal je naša bolnica oz. ginekološki oddelek majhen in ni dober če se preveč menjaš, kaj šele zameriš. Moram zbrati pogum.

Rada bi sam, da mi približno kdo napiše, kaj me čaka ali mogoče ve, kaj je narobe z mano (približna diagnoza). Kako naj grem pred ginekologinjo in povem da že več kot leto dni krvavim. Pomoč prosim.

Zal vam ne morem pomagati drugace kot z nasvetom in nujnim priporocilom za obisk ginekologa. Vse napisano je lahko zelo alarmantno za resno vnetje ali drugo dogajanje na rodilih.
Ne obremenjujte se s tem, kako boste povedali, enostavno povejte, morda tako, kot ste napisali. Za menjavo ginekologa pa vam ni treba podajati razlogov, saj je to vasa pravica – enkrat letno lahko zamenjate izbranega ginekologa kot tudi osebnega zdravnika.
Kar pogumno!

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,ze tretji teden imam bolecine v spodnjem delu trebuha,malenkost visje od jajcnikov. Boli me tudi kriz.bolecina je topa,kot da me nekaj pritiska in tisci,pojavlja se tekom dneva.sem dobre 3 mesece porodu,stara 29,na poporodnem pregledu je bilo vse bp.urin in kri prav tako bp.naj povem se,da sem imela prebavne motnje in slabost,vendar me je v trebuhu bolelo ze prej. Zdravnik pravi da so tezave ginekoloskega izvora,ginekolog pa prebavne motnje..kaj pa vi pravite,naj se obrnem na enega ali drugega,ker tezave se kar trajajo,zaceli so se dopusti in je vsem tezko narediti pregled in diagnozo postavljajo kar po telefonu..
Hvala vnaprej,lep dan

Pozdravljeni,
najprej bi rada poudarila, da postavljanje diagnoze ni kviz. Z vsem znanjem mora zdravnik na podlagi simptomov, ki jih pacient pove, in znakov, ki jih najde pri pregledu, postaviti možne diagnoze. Pri odločitvi pomagajo še izvidi laboratorijskih in drugih preiskav.
Torej, brez povišanih vnetnih parametrov ni vnetja jajčnikov.
Na katerega zdravnika se obrniti, če težave ne minejo, ni vprašanje. Najbolje je dostopen splošni, osebni ali nadomestni. Naročite se pri njem.
Če nimate vročine, bolečine nastanejo in minejo, če ni vse huje, si med čakanjem na pregled pomagajte s čaji, probiotiki, zdravili proti napenjanju in krčem, v lekarni vam bodo svetovali, kaj vzeti.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close