Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina vnetje jajčnikov?

vnetje jajčnikov?

Pred dvema dnevoma me je v skrajnem spodnjem delu trebuha parkrat močno zabolelo, kot bi mi z nožem prerezal trebuh. Bolečina se je iz ostre spremenila v pekočo in razširjeno čez celo trebušno votlino, potem pa se v roku dveh ur skoncentrirala na čisto spodni del trebuha, kjer so rodila, še vedno je bila pekoča. Vse to se je zgodilo v sedečem položaju, nič se nisem premikala. Danes imam še vedno bolečine v spodnjem levem medeničnem delu, bolečina je topa,nič več pekoča, seva v notranjost v levo ritnico in po levem robu trebuha navzgor proti rebrom. Glede na to, da sem bila pred tremi leti operirana zaradi hudega vnetja jajčnikov, sem v skrbeh-takrat se je vse začelo z bolečino, ki je bila povsem enaka menstrualni, le močnejša-tale danes ji ni podobna. Pri ginekologinji sem bila pol leta nazaj, vse je v redu, imam tudi stalnega partnerja, tako da dvomim, da bi lahko prišlo do kakšne okužbe s spolnimi odnosi. Ali je možno, da je spet kaj narobe z jajčniki? Ne bi rada spet nadlegovala ginekologijo, saj sem za vsako malenkost pri njej-nisem še rodila, glede na bolezni v družini pa nimam ravno dobre prognoze.

Spoštovani,

lahko bi šlo za ovulacijo, ob kateri se včasih pojavi tudi tako huda bolečina, kot jo opisujete. Če poči večji folikel, ob tem nenadoma zelo zaboli, razlije se več krvi kot običajno in boli. Bi časovno šlo v kontekst vašega cikla?

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

bolečina res sovpada z ovulacijo, vendar traja že nekaj dni in je pekoča. Ko stojim ali se gibljem, je skoraj ne čutim, ko pa se usedem, se pekoč občutek močno okrepi, spremlja pa ga občutek, kot da je cel spodnji del v nekakem utesnjenem balonu. Tudi ne peče stalno, ampak pride v valovih, pekoč občutek pa včasih zamenja topa bolečina (kt jo imamo pri teku v preponi-zelo podobna), občutki pa se spreminjajo tudi po lokaicji-na momente v celem spodnjem delu trebuha, na momente zelo skoncentrirano na en ali drug jajčnik, na momente se razširi ob pasu navzgor proti rebrom

Potem pa za vsak slučaj res morda obiščite ginekologa.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

bila sem pri ginekologu, ki mi e odkril cisto na jajčniku in miom v maternici..imam pa res srečo 🙁

Razočarana nad dežurnim ginekologom v Novem mestu-popolnoma!!!! Zaradi hudih bolečin in oddaljenosti moje ginekologinje (70km) sem se odločila za zasebni ultrazvok tu v LJ, kjer so mi tudi odkrili cisto in miom-nasvet-takoj h ginekologu-zaradi bolečin in ker sem še nerodka. Dežurnega ginekologa je najprej zanimalo, koliko “mi je pobral” zasebnik za ultrazvok in če se zavedam, da tega ne bom dobila povrnjenega nazaj. Kot drugo mi je rekel, da se ne želi mešat v delo moje ginekologinje in naj nanjo počakam še 11 dni, ko se vrne z dopusta.In sem šla domov-danes grem na urgentno ginekologijo, ker bolečine ne ponehajo. Vprašal me je tudi, če si želim zanosit in sem pritrdila. Na vprašanje, koliko časa si to želim, niti nisem znala odgovorit, pa mi je odvrnil:”Če vas vprašam, koliko časa si želite zanosit, pričakujem, da mi boste povedali, koliko časa že delate na tem”. Ne delam še na tem. “kaj mi pa potemgovorite, da si želite zanosit?”
?!?!?!?!?! In potem se tak človek sprašuje, zakaj mi kljub mizerni plači ni škoda denarja za zasebnika

Pred parimi dnevi sem začutila bolečino v predelu rodil, ki se pojavlja v valovih in različnih intenzivnostih. Če si na ta predel položim nekaj toplega, bolečina oslabi ali preneha. Istočasno občutim slabost in sili me na bruhanje. Prav tako mi je izostala menstruacija, kar se mi do sedaj ni dogajalo. Opažam pa tudi nekakšen rahel izcedek iz nožnice, ki je rumenkaste barve. Kaj naj storim?

Hvala

Za zacetek Clearblue. Potem pa k ginekologu.

Lep pozdrav, Katarina

pozdravljeni,

ze priblizno en teden me boli v medenici,prepricana sem bila da so to jajcniki in da se sele navajam na spremembe ker sem nehala jemati kontracepcijske tablete.vendar sm pocasi v dvomih in skrbeh ker pravzaprav nism prepricana al so jajcniki al pa ne.bolecina ni konstantna,vsake tolko me zaboli.kot da bi me nekdo z nozem zabadal.na trenutke se ne morem zravnati zaradi bolecine pa tudi ko sedim obcutim bolecino.
vecjo bolecino obucutim v levem delu.

najlepsa hvala za pomoc.
sara

Svetujem vam, da obiscete ginekologa, lahko gre za vnetje rodil.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni,

tudi jaz bi prosila za nasvet. Opazila sem, da mi je zatekel desni jajčnik, in ko ga malo pritisnem me tudi zaboli.Bolečina ob pritisku ne pojenja do sredine sramne kosti, kot bi šla po celotnem jajcevodu do maternice. Zadnjo menstruacijo sem dobila 2. novembra. Poskusila sem tudi z ogrevanjem, saj ponavadi potem menstruacija pride. Občutek imam, kot da mi bo razneslo jajčnik.Neredne menstruacije imam že od vekomaj. Rodila sem trikrat. Noseča zagotovo nisem, saj sem sterilizirana.
Prosim za nasvet.

Hvala in lep pozdrav

Spostovani,

tezko recem, kaj se dogaja… nejbrz je dejansko nekaj na jajcniku. Ce ne bo bolje, morate vsekakor k ginekologu.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljena. Pred dvema tednoma sem šla v terme Rogaška. Isti dan sem dobila močne bolečine v spodnjem desnem koncu trebuha.

Glede na to, da jemljete antibiotik, je verjetno res slo za neko vnetje, ki ga v normalnem poteku spremljajo bolecine in krci. Nadaljujte s predpisano terapijo, ce pa se bodo bolecine stopnjevale, pa morate vsekakor se enkrat na pregled.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

V četrtek so se začele bolečine v križu, ki sem jih pripisala utrujenosti, ker sem cel teden malo spala. kasneje se je tem bolečinam prudružila še bolečina v spodnjem delu trebuha. Opazila sem tudi rahel gost izcedel rumeno roza barve. V soboto je bolečina nekoliko ponehala in je v ležečem položaju povsem izginila. Med spolnim odnosom sem čutila precejšnje bolečine in tudi kasneje so bolečine kar vztrajale. Notranjost trebuha je bila boleča na dotik. Danes (v ponedeljek) me je križ spet bolel, počutila sem se, kot bi imela povišano temperaturo, občasno me je mrazilo, občasno me je oblival pot. Stanje se je tekom dopoldneva umirilo, bolečin trenutno nimam. Ali bi lahko šlo za vnetje jajčnikov oziroma rodil?

Najlepša hvala za odgovor.

Niste napisali v katerem delu ciklusa ste, tezave bi lahko bile povezane z ovulacijo. Sicer pa je vnetje rodil mozno – ce se bodo tezave nadaljevale ali stopnjevale, obiscite ginekologa.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Prejšnji teden v četrtek, 2.9., sem imela odvzem brisa. Še isti dan zvečer se mi je pojavil rjav izcedek, ki ga imam vse do danes, torej že več kot en teden. Vem, da včasih pride do izcedka po odvzemu brisa, sam a res to lahko traja tako dolgo?! Poleg tega pa imam v predelu levega jajčnika občutek napetosti. Rodila še nisem, stara sem 22, zadnja menstruacija pa se mi je začela 23.8.

Morda gre za po ovulacijsko krvavitev. Predvidevam, da ste ze dobili menstruacijo, ce izcedka po njej ne bo vec, ni razloga za skrb. Ce bo se prisoten, pa obiscite ginekologa.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Tudi sama imam vprašanje, čeprav je moj namen, da se prav hitro spravim k ginekologinji. Sama imam hiperprolaktinemijo, redno jemljem Bromergon (2tb na dan), Aglurab (3tb na dan), pred dobrima 2 mesecema pa sem dobila še predpisane Aldactone. Prvi mesec je bilo vse vredu, zdaj pa se mi že od 21. oktobra naprej pojavljajo same težave. Vem da so lahko to stranski učinki, ni mi pa jasno koliko časa naj bi to trajalo oz. ali je to res normalno. Menstruacija v oktobru je trajala 8 dni (ponavadi samo 4), potem sem imela 1 teden “mir”, ko me je spet presenetila krvavitev za 1 teden (dan pred njo sem imela kar lepe bolečine v predelu jajčnikov, kar me ponavadi niti ne zdela, saj imam visok prag bolečine, tokrat pa me je), trenutno mineva 14 dan od konca prejšnje krvavitve in zopet se mi že 3 dni pojavljajo bolečine, gost, rjavkast izcedek in očitno bom spet pri menstruaciji. Kar sem pri vsem tem v zadnjem mesecu opazila je to, da je bila krvavitev “posrpemljena” s kar močnim “luščenjem” oz. ni bila krvavitev kot ponavadi, ampak je bilo zraven krvi še kar nekaj “koščkov” / kakorkoli bi že temu rekla 🙂

Zanima me vaše mnenje, še preden grem zopet težit k moji ginekologinji, že tako sem tam vsake 3 mesece ko moram po recepte in kontrole.

Predvidevam, da ste ginekologa že obiskali. Sicer pa prosim, če ginekološka vprašanja naslavljate na forum Ginekologija oz uporabite iskalnik.

Lep pozdrav, Katarina

New Report

Close