Najdi forum

vnetje in nosečnost

spoštovana ga. doktor,

sem v 10.tednu in zobozdravnik se je po pregledu rentgenske slike odločil, da bo na 6. izvedel topljenje kanalov in ponovno polnjenje zoba, ker je ugotovil nepopolno zapolnjene kanale. Po izvedenem posegu sem dobila hudo gnojno vnetje, zob mi je zobozdravnik odprl in predpisal antibiotike Amoksiklav. No, danes sem bila po enem tednu zopet pri zobozdravniku, stanje se je umirilo, tako da bolečin sploh ne čutim več, tako da mi je zob zaprl. Zanima me, kako ti antibiotiki vplivajo na nosečnost (zobozdravnik mi je potrdil, da jih lahko jemljem), in kakšna je verjetnost, da se bo vnetje ponovilo. Zobozdravnik je namreč poudaril, da v kolikor bi ponovno bolelo (kljuvajoča bolečina), naj se takoj oglasim pri njem.

V pričakovanju odgovora prav lep pozdrav.

Spoštovana Neja,

o možnih škodljivih učinkih Amoksiklava je najbolje, da povprašate svojega ginekologa.
Če je bila pri zobu problematična le nezadosti dolga polnitev, potem je bilo gnojno vnetje posledica posega in po terapiji z antibiotikom ni pričakovati ponovitev. V primeru, da je bilo na koreninah kronično vnetje pa je napovedovanje izida težje in bolj nepredvidljivo. V vašem stanju je tudi težko preverjati uspešnost nove polnitve, ker se rtg ne slika.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close