Vnetje in geonistin vaginalete
Lepo pozdravjene drage nosečke,
imam problem: G mi je ugotovila hudo vnetje, predpisala mi je GEONISTIN vaginalete in morala bi si jih vstavljati 6 dni zaporedoma v nožnico. Hm, na navodilih sem prebrala, da jih priporočajo po prvem trimesečju (drugače je mogočen splav). Sem v 15 tednu nosečnosti in se bojim, da bi prišlo zaradi tega do kakšnih zapletov. Zgleda, da ne zaupam ravno G, ker drugače bi jih brez oklevanja začela dozirati.
Ali je katera imela te tablete in jih tudi uporabila? So bili kakšni nezaželeni učinki? Kaj mi priporočate? Da naj G povem, da dvomim v njeno presojo? Ali naj verjamem, da se ne bo nič zgodilo?
Prosim za pomoč in mnenja.
Lepo se imejte!
No ja, ne vem, tudi jaz sem bila podobno previdna in v enakem položaju in tudi jaz nisem ginekologu preveč zaupala. Zato sem si težave z vnetji lajšala v prvem trimesečju s globulami boraksa iz lekarne (mislim, da se tako reče), ki pa jih tudi en čas priporočajo, en čas odsvetujejo, tako da se ta gledanja menda zelo preminjajo oz. razlikujejo. Ker so se mi vnetja v nosečnosti večkrat ponavljala, sem kasneje porabila tudi ta Geonistin, vendar moram povedati, da meni ni posebno pomagal. Še zdaj, 14 mesecev po porodu, kadar se mi zdi ,da bi se lahko spet pojavilo kakšno nadležno vnetje, preventivno vzamem prej omenjeni boraks in meni pomaga. Seveda pa se moraš odločiti sama.
Prvi tromesečje se konča nekje po 12 tednu.
Jaz sem pri 14T jemala vagineta Canasten zaradi glivic in nobenih problemov. V navodilih tudi piše da se odsvetujejo. Pušenjak je enkrat lepo napisal, da vsem zdravila, ki niso pretestirana po vseh pravilih na nosečnicah, napišejo, da se odsvetujejo. To mi je tudi rekla moja ginekologinja, ki ji povsem zaupam, ker je to moja 3. nosečnost pa nimam nobenega razloga, da ji ne bi.
Če si v dvomih, še enkrat pokliči ginekologinjo, da te skrbi, nato se pa odloči sama. Bi pa rekla, da ginekologi in farmacevti vedo največ o zdravilih in ne ekonomistke, kuharice, frizerke….