Najdi forum

Pozdravljeni!
Pred dvema mesecema sem se vrnila iz Camina. 28 dni sem hodila od min. 25 do max 40 km na dan. Dva dni po vrnitvi sem začutila pekoč občutek v levem gležnju. nisem šla takoj k zdravniku. Stanje je kdaj pa kdaj popolnoma izvenelo, včasih pa je bila bolečina kar huda. Pred enim mesecem sem končno šla k zdravniku. Rekel je, da je to tenditis. Naj en teden pijem tablete Olfen 100 mg. V času jemnja tablet je bolečina res izvenela, dva dni po prenehanju pa se je pojavila nazaj. Trenutno me stvar kar boli, še posebej ko začnem hoditi po daljšem mirovanju. Tudi hoja v klanec je problematična. Čez en teden sem naročena na fizioterapijo. Kot sem razumela naj bi zadevo hladili z laserjem. Ali bo to pomagalo? Sem si uničila gleženj za vedno????

Spoštovana,

če gre za tendinitis ali peritnedinitis, je to stanje, ki se običajno pozdravi brez posledic. Predlagano fizioterapevtsko zdravljenje lahko pomaga. Najpomembnejše pa je počitek!

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!
Moje težave se še kar nadaljujejo. Še vedno me boli vsak korak. Oktobra sem dobila protivnetno injekcijo v gleženj. Danes sem bila na UZ. Izvid: Entezitis ahilove tetive z manjšim retrokalkanearnim burzitisom. V prihodnjih dneh imam ponovno 8 fizioterapij (ultrazvok, laser, tens). Zdravnik mi je tudi svetoval naj bom na bolniški teh 8 dni. Fiziatra imam ponovno komaj čez 14 dni.
Kaj mi svetujete vi? Kašne dodatne terapije? Ker ta bolečina je že neznosna. Ko pridem domov iz službe, ne morem več nikamor, ker me boli.
Hvala!

Spoštovana,

glede na to, da se bolečina s splošnim protibolečinskim zdravljenjem ni umirila, priporočam, da pridete najprej na pregled, nato pa bom zelo verjetno predlagal še dodatno slikanje (magnetno resonanco (MR)). Slikanje z MR lahko opravite tudi pred pegledom. Najprej je namreč potrebno ugotoviti, katera struktura povzroča bolečine; sledi v vzrok usmerjeno zdravljenje.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Lep pozdrav
Mene že 1 teden boli gleženj nisem se bil pri zdravniku saj sem mislim da bo bolečina izginila ampak ni. Sedaj pa me zanima ce mi lahko poveste ali je to narobe kajti ko hodim igrat nogomet me bolijo stopala mislim pa da je za bolečine kriv fitnes saj mislim da sem si presilil moč v nogah

Spoštovani,

kaj je krivo za bolečine, ne vem, vsekakor pa Vam odsvetujem vse dejavnosti, pri katerih imate bolečine. Če bolečine ne bodo same prenehale, priporočam obisk zdravnika!

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close