Vnetje dlesni
Pozdravljeni,
pri zadnjem obisku zobozdravnika pred par meseci, mi je bilo rečeno, da imam vnete dlesni (ob piku s sondo je zakrvavelo), čeprav sem zmeraj bila pohvaljena, da imam lepe zobe. Hočem reči, da menim, da je ustna higiena dobra, 2-3x dnevno namreč obvezno ščetkam z mehko ščetko, uporabljam zobno nitko in zadnji čas ustno vodo Colgate (ali je ta vredu?). Drugih posebnosti ni omenila. Od tega sem še bolj pozorna na moje dlesni in zobe in opazila sem, da se je na spodnjih 2,3 zobeh iz notranje strani nekoliko pomaknila dlesen. Zob je podaljšan in nekaj rahlo rumenega se vidi – kaj bi to lahko bilo? Na kakšnem spodnjem zobu iz notranje strani se mi zdi, da imam nekakšen obroček ob dlesni. Naj še povem, da nisem občutljiva na hladno/toplo, ne krvavim, od nikoder ne priteka kri oz. gnoj, skratka nekih tipičnih znakov vnetja nimam.
Možno je tudi, da imam navedenega spremembe že dolgo, saj moraš kar dobro pogledat, da to vidiš. Sedaj, ko sem to opazila, pa kar nonstop bulim v to :(. Ali je možno, da pač imam na teh mestih takšne dlesni oz. daljši zob že od nekdaj in ni nujno, da gre za kake hujše spremembe (vnetje tkiv itd…). Za zobe se namreč prej pretirano kot povprečno skrbim.
Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.
Pozdravljeni,
svetujem vam pregled pri zobozdravniku, ki vam bo znal opredeliti stanje vaših obzobnih tkiv in terapije vkolikor bo ta potrebna. Prek mailov vam ne morem postaviti diagnoze kljub vašemu natančnemu opisovanju stanja.
Srečno.