Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vnetje bartolinijeve žleze

Vnetje bartolinijeve žleze

A je imela katera izmed vas to težavo in a je res nujno iti na operacijo ali se včasih umiri samo od sebe? In ali mogoče veste za kakšno “domače” zdravilo, ki bi pospešilo ozdravljenje, npr. kaki obkladki itd.? Če pa je bila katera na operaciji, pa bi tudi prosila, če malo napiše, kako je bilo, sama operacija in po njej? A se potem kaj vidi, je moteče, dolgo boli…?
Hvala za odgovore in lep pozdrav,
Maja

pozdravljena

pred enim letom sem imela to težavo, bolelo je tako, da sem komaj hodila in sedela
v lekarni sem si kupila ihtamolno kremo (neka črna krema, ki pomaga da tur dozori – ni na recept), čez nekaj dni je res dozorelo in se samo od seme spustilo, ker sem še takrat dojila sem pri osebnem zdravniku zaprosila (po telefonskem pogovoru z ginekologinjo) za antibiotike (niso nujni)
ginekologinja mi je omenila, da oni to le prebodejo (brez lokalne narakoze), tako, da je po moje boljše, da težavo pretrpiš doma

po forumu sem dobila največ informacij

lp

alenka

Meni sta se v razmaku nekaj let vneli kar obe ( na obeh straneh). Brrrr.
Ker sem drugič že vedela, kako vrag zna nenormalno boleti, da komaj hodiš, sem se pri drugi naročila na operacijo, še preden se mi je fejst vnela. Obakrat sem imela operacijo v lokalni anesteziji (dnevna klinika na Šlajmerjevi v Ljubljani), domov sem šla naslednji dan (predvsem zaradi morebitnih stranskih učinkov narkoze). Sam rez je bil miniaturen, zdaj po nekaj letih, ni popolnoma nobene sledi, da je sploh kaj bilo.
Ginekolog mi je rekel, da se sicer včasih zadeva izčisti sama od sebe, vendar redkokdaj. V glavnem, samo vnetje napreduje zelo hitro. Mene je najprej majčkeno špikalo, čez dva dni pa so mi solze tekle od bolečin. Sicer mi je sama cista počasi rasla skoraj kakšni dve leti, vnela se je pa praktično čez noč.

Torej, jaz ti vsekakor priporočam kliniko. Pa tudi veliko manj možnosti bo, da se ti zadeva ponovi. Meni se dozdaj še ni. (tok, tok).

mene je malo bolelo le kakšen dan po operaciji, ampak to je bila prava pesem proti vnetju. Tisti šiv ali dva so izpadli sami (ali so se stopili, saj ne vem več, v glavnem, ni treba it, da bi jih ven jemali). Zadeva se zelo hitro zaraste.
LP

jaz sem 10 dni nakon carskeg reza dobila upalu B.Ž. in nisem vedela kaj sploh to je. Ful je bolelo. Sem išla na ginekološku urgencu in odmah ostala na operaciji. Dobila sam anesteziju in nisem ničesar počutila (spala sem) in tisti dan popldan sem išla domov. Jutri mi se spet isto ponovilo pa sem ponovo išla na urgencu. Nisam bila na tašče pa so me poslali doma. Dan kasneje so vse ponovili. Spet sam prišla domov in zjutraj je vse še enkrat bilo isto. Mislila sem da sem nora. Verjameš kako mi je bilo. In to vse odmah nakon Carskega, a otrok na intenzivnoj itd…Drugi dan sem spet prišla na urgencu in spet nisem bila na tašče (že ne vem kulko dni nisem normalno jedla, bojala sem se da bom ostala brez mleka). takrat me je pregledal eden stari primarijus in tako me stisnul da sem s zubih skoraj zagrizla vse okoli sebe. Povedal je da ne more trikrat v štiri dnih me rezat in dal mi antibiotik. Še 2 tedna nisem mogla normalno sedit ni hodit, ampak posle tistih 2 tedna je nestala.
Moj nasvet: operacija nič ne boli, a kasneje boli manjše neg bartolinijeva upala. En dan si samo znotr. Meni antibiotik ne bi pomagal da ni že bila rana otvorena in čiščena.
Lep pozdrav in srečno,
Ivana

Ja tudi jaz ti priporočam operacijo, ker presneto dobro vem kako to vnetje boli. Imela sem ga že kar kakšnih osem let nazaj in sicer dvakrat. Zaradi ponovitve so mi priporočili operacijo, saj se zadeva rada ponavlja. Operacija je zelo kratka in preprosta – nekako dva šiva, ki kasneje sama odpadeta. Mislim, da sem šla jaz celo isti dan domov, ker sem imela operacijo zjutraj sem lahko odšla že zvečer. Po operaciji nisem imela nobenih težav in tudi nikakršnih bolečin in od takrat se mi vnetje ni nikoli več ponovilo!!! Torej priporočam poseg, da se boš te neprijetnosti skoraj zagotovo za vselej znebila!!!
l.p. in le pogumno!

Joj, zdaj me je kar strah, ko pravite, kako boli – mene zaenkrat še ne boli tako strašno in gin. (oz. sestra) mi je včeraj rekla, da dokler je tako majhno, da je bolje malo počakati, če se morda samo izčisti. Pa na operaciji ne dobite splošne narkoze? (dr. Pušenjak je pisal, da dajo tu ponavadi splošno, pri tem posegu) in a je zelo krvavo?

Sicer pa nisem niti čisto prepričana, da je to to, morda je samo kak tur – a ste imele to na zunanji strani malih sr. ustnic ali na notranji? In kako veliko je bilo približno?

Še enkrat hvala vsem za odgovore in lep pozdrav,

Maja

Očitno imaš ti res še majhno bulico. Namreč ta žleza lahko kar precej naraste – težko rečem kako velika je bila pri meni ko je bila vneta 1 – 2 cm in mislim, da je bolj na notranji strani sramnih ustnic. Če imaš pa ti res še tako majhno je pa seveda bolje počakati, kot si sama napisala, da se mogoče sama izčisti in je za operacijo prav res še prezgodaj. Delajo jo pa v splošni narkozi, ni pa kaj dosti krvavo, ker ti naredijo samo en majhen rez. Ti pa kar raje počakaj, če nimaš še večjih težav in bolečin, operacija je pač operacija (in tudi narkoza ni nedolžna) in če se ji da izogniti je tako prav gotovo bolje.
Srečno!

Jaz sem imela to enkrat. Ginekologinja je priporočila tople kopeli ali umivanje s toplim kamiličnim čajem. Po tem je bilo takoj dobro. Jaz mislim, da se operacija dela le v primeru, da se vnetje ponavlja.

New Report

Close