Najdi forum

Vnetje ahilove tetive

Pozdravljeni.
Prosila bi vas, če mi lahko svetujete glede vnetja Ahilove tetive.
Pred 11 meseci sem se poškodovala pri igranju rokometa desno ahilovo tetivo.
Žal sem predolgo čakala z obiskom doktorja, ki mi je postavil diagnozo : “Tendynitis Achilli dex”. Letos julija sem opravila fizioterapijo. Uspešna je bila le delno. Nehala sem šepati in delno se je zmanjšala bolečina.
Naj poudarim, da sem v tem času prenehala z vsemi športnimi aktivnostmi. Stara sem 50 let in imam prekomerno telesno težo. Sem bivša aktivna igralka rokometa in sedanja veteranka.
Vendar imam še vedno težave – bolečine v mirovanju in ob hoji, natekanje …
Imam pa tudi večjo zadebelitev v višini 2 cm nad narastiščem na petnico.Ta zadebelitev pa je že od same poškodbe dalje.
Hvala za vaš nasvet in lep pozdrav

Silva

Spoštovani,

priporočam opraviti slikanje obolele Ahilove tetive (slikanje gležnja) z magnetno resonanco (MR) in nato pregled s posnetki le-te. Najprej je potrebno namreč natančno ugotoviti, kaj je narobe, nakar sledi v vzrok usmerjeno zdravljenje, ki je tudi najučinkovitejše.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni.
Žal ne vem na kakšen način lahko pridem do napotnice za MR.
Moja zdravnica mi noče izdati nove napotnice za UZ pod hitro. Izdala mi jo je pod redno in čakam od avgusta. Mislim da bom v najboljšem primeru na vrsti nekje februarja. Njena obrazložitev je, da je to itak samo vnetje ahilove tetive…
Mi lahko kaj svetujeta kako priti do napotnice za MR?

LP Silva

Spoštovani,

izbranega osebnega zdravnika prosite za napotnico za kirurga (ali travmatologa) in pridite na pregled z napotnico, nakar Vam lahko napišem napotnico za MR sam.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani.
Žal pri svojem osebnem zdravniku nisem dobila napotnice. Zdravnica pravi, da sem imela septembra terapije in da je vse skupaj samo kalcinacija in da mi ne more pomagati. Dobila pa sem zdravila proti bolečini.
Svetovala mi je, da grem samoplačniško na razbijanje kalcinatov v ramenu in ahilovi tetivi.
Postopoma pa naj se pričnem ukvarjati s športom – povez ahilove itd in pazim, da mi ne bo tetiva počila.
Ko bom mogoče dobila napotnico pa Vas ponovno kontaktiram.
Resnično si želim, da bi postala vaša pacientka in bi mi Vi opravili MR in nadaljno zdravljenje.
Lep pozdrav Silva

Spoštovani,

velja.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close